Karstensens Skibsværft køber værft i Gdansk

Foto: Karstensens Skibsværft

Karstensens Skibsværft har købt værftsanlæg i Gdansk og fremtidssikrer herved nybygningsproduktionen med værftsfaciliteter, der er særdeles velegnet til skrogbygning.

Publisert Sist oppdatert

Karstensens Skibsværft udvider forretningen efter købet af et nyt værftsanlæg i den polske havneby Gdansk. Virksomheden fremtidssikrer dermed nybygningsproduktionen med værftsfaciliteter, der er særdeles velegnet til skrogbygning.

Virksomheden etablerede allerede i 2018 Karstensen Shipyard Poland efter længere tids udfordringer med at få nybygningsskrogene leveret fra forskellige leverandører i Baltikum. Derfor besluttede bærftet at etablere sin egen skrogproduktion og dermed blive totalleverandør og selv designe, bygge skrog og udruste i Skagen.

Værftet har siden etableringen haft produktion i polske Gdynia på leasede faciliteter, men har med opkøb af det nye værftsområde sikret grundlag til fortsat skrogbygning i Polen på et anlæg, som er særdeles velegnet til skrogproduktion.

Karstensens Skibsværft kender produktionsfaciliteterne på området særdeles godt. En del af værftets nybygningsskrog er nemlig bygget på anlægget, da bedre kendt under navnet Nauta Shipyard, før Karstensen Shipyard Poland fik egen skrogproduktion i Gdynia. Nauta har således bygget 20 skrog for Karstensens Skibsværft på dette område.

Området giver særdeles attraktive produktionsforhold, og er mere end tre gange så stort som de værftsfaciliteter, som Karstensen Shipyard Poland anvender i dag. Det 10,4 hektar store produktionsområde rummer både to byggebeddinger, en skibsbyggerhal og to produktionsområder foruden kontor og velfærdsbygning.

Bedding 1 er 280 meter lang og 36 meter bred og bedding 2 er 240 meter lang og 28 meter bred og er udstyret med 7 KONE kraner med løftekapacitet på 50 / 5 T og 150 / 16 T og kan tilsammen løfte 500 tons.

Skibsbyggerhallen er 200 meter lang og 50 meter bred og rummer 10.000 kvadratmeter produktionsområde, som også er udrustet med 6 KONE kraner som har løftekapacitet på henholdsvis 10 og 20 T. Til området hører også 5830 kvadratmeter kontor- og velfærdsbygning med kantine og omklædningsrum. Til produktionsområdet tilhører yderligere 250 meter kaj .

Shipyard Polen fortsætter sin produktion i Gdynia indtil 1. juli 2023, men begynder i løbet af efteråret at flytte produktionen over til det nyindkøbte værft i Gdansk. Det nye område skal forinden have renoveret både produktionshal, kontor- og mandskabsfaciliteter. Fra juli måned 2023 vil hele produktionen være flyttet til faciliteterne i Gdansk.

Karstensen Shipyard Poland beskæftiger på nuværende tidspunkt 500 medarbejdere i produktionen og har i øjeblikket 6 skrog under bygning.

Investeringen i Polen kommer ikke til at påvirke produktion eller medarbejderstab i Skagen. Tværtimod forventes investeringen i bedre produktionsforhold i Polen at gavne og tilføre værftsgruppen ekstra tiltrængt kapacitet, så Karstensen Gruppen kan fortsætte sin position som førende totalleverandør af større fiskefartøjer og andre fartøjstyper.

Powered by Labrador CMS