Turistoperatører skuffede over spækhuggerfangst

Foto: Twitter / Dominic Dyer

Turistoperatører i Nuuk oplevede stor interesse for at komme ud på fjorden og se de fire spækhuggere, der i sidste uge blev skudt af lokale fangere.

Publisert Sist oppdatert

Det vagte stor opsigt, da en gruppe fangere i slutningen af sidste uge skød og dræbte fire spækhuggere i Nuuk Fjorden på Grønland.

Området får nemlig yderst sjældent besøg af verdens største delfin, og derfor var begejstringen også helt i top blandt byens turistoperatører, der kunne melde udsolgt på guidede ture på fjorden for at se nærmere på de store dyr.

Blot en uge efter de var ankommet var de dog væk igen – skudt og solgt til sultne grønlændere for 50 kroner kiloet.

“Når der er spækhuggere, så bliver der dårligere fangst i området, sådan er det også her, for spækhuggerne har været inde i fjorden i lang tid. Vi lagde mærke til, at der slet ikke har været sæler i fjorden kun i nærheden af isen,” lød begrundelsen fra fangeren Karl-Anders Skifte til mediet KNR, men den begrundelse giver turoperatørerne ikke meget for.

Nuuk Fjorden er nemlig på størrelse med hele Færøerne, så der burde være plads nok til alle, mener de.

“Jeg synes, at det er så ærgerligt. Vi have flere fyldte afgange for at se spækhuggerne. Vi sejler dagligt og ser stadig sæler, så de er ikke skræmt væk. Nogle er måske, men ikke alle,” siger ejeren af Greenland Cruises, Ivik Knudsen Ostermann, til KNR.

Han påpeger desuden, at der ikke var nogen grund til at jage spækhuggerne, da dyrene i meget høj grad er forurenet med miljøgiften PCB og kviksølv, og derfor ikke anbefales at bruges til menneskelig konsum.

Powered by Labrador CMS