Bliv klogere på landingsforpligtelsen i specifikke farvande og fiskerier

Arkivfoto: Chris King / Unsplash

Reglerne om landingsforpligtelsen er komplicerede og kan være svære at få overblik over, når man som fisker skal udfylde landingserklæring og logbog, men nu er der hjælp at hente.

Publisert Sist oppdatert

Mange fiskere har svært ved at holde på styr på reglerne om landingsforpligtelsen og har derfor efterspurgt materiale, der er tilpasset de enkelte typer fiskerier samt farvande, og som giver overblik over de mest anvendte arter og redskaber. Det oplyser Fiskeristyrelsen i en pressemeddelelse.

Som supplement til vejledningerne om landingsforpligtelsen har styrelsen derfor udarbejdet en håndfuld brochurer, der giver overblik over de gældende regler samt undtagelser for specifikke områder, arter og redskaber i de enkelte fiskerier.

Styrelsen har ligeledes lavet en video med vicefiskeriinspektør Tim Schjoldager Rasmussen, der forklarer, hvorfor vi har landingsforpligtelse – og hvad man som fisker skal gøre for at efterleve reglerne.

Se videoen om landingsforpligtelsen

Kort om landingsforpligtelsen:

Landingsforpligtelsen er en regel, som blev besluttet på EU-niveau i 2013. Fra 2015 er reglen løbende blevet introduceret i de forskellige fiskerier i EU. Reglen gør det lovpligtigt for fiskeren at lande sine fangster. Det inkluderer at tage undermålsfisk og bifangst med i land og registrere det i logbogen og landingserklæringen. Reglen er med til at værne om fiskebestandene, dels fordi fiskerne gives et incitament til at undgå undermålsfisk, men også fordi fiskernes registreringer af fisk under mindstemålet, som tages med i land, skaber et bedre overblik over størrelsen af bestandene.

Brochurerne om landingsforpligtelsen er følgende:

Fiskeri i Østersøen

Fiskeri med garn i Nordsøen

Fiskeri med trawl i Nordsøen

Fiskeri med trawl i Skagerrak og Kattegat

Fiskeri efter dybvandsrejer

Fiskeri efter hesterejer

Hent brochurerne og de fulde vejledninger til landingsforpligtelsen

Powered by Labrador CMS