Prehn imødekommer fiskerne: 10 indrømmelser til monitoreringsprojekt

Fiskeriminister Rasmus Prehn undet et tidligere besøg i Frederikshavn Kommune. Arkivfoto: Frederikshavn Kommune
Fiskeriminister Rasmus Prehn undet et tidligere besøg i Frederikshavn Kommune.

Fiskeriminister Rasmus Prehn har ad flere omgange været i dialog med fiskerne om monitoreringsprojektet for trawlfartøjerne i Kattegat, og det har fået ministeren til at lytte og give en lang række indrømmelser til fiskerne.

Publisert Sist oppdatert

Fiskeriminister Rasmus Prehn har den seneste tid været i tæt dialog med fiskeriet. Ministeren har blandt andet været i Hanstholm, Hirtshals, Strandby og Sæby for at møde fiskerne på deres hjemmebane og høre på deres bekymringer, forslag og idéer.

Konkret har fiskerne og Danmarks Fiskeriforening rejst flere bekymringer og ønsker om ændringer af monitoreringsprojektet.

Ministeren har lyttet og derfor besluttet at komme med ti indrømmelser til monitoreringsprojektet, som skal imødekomme fiskeriets ønsker, uden at gå på kompromis med projektets grønne sigte og torskens overlevelse.

Der vil blandt andet blive tale om en halvering af den tilfældige stikprøvekontrol og i stedet gøre en del af kontrollen risikobaseret.

Derudover indføres der nu en bagatelgrænse for, hvornår overtrædelser ved eksempelvis mindre uheld skal sanktioneres, og Fiskeristyrelsens periode, hvor de som udgangspunkt vejleder frem for at sanktionere fiskere, forlænges frem til juli 2023.

“Der er blæst om det danske fiskeri. Det er et presset erhverv, og derfor har jeg den seneste tid været på en række besøg hos fiskerne for at høre på deres bekymringer, forslag og idéer. Blandt andet for at tale om monitoreringsprojektet, der aldrig har været tiltænkt som en straf af fiskerne, men en nødvendighed for at passe på fiskeriet og miljøet. Mange fiskere og Danmarks Fiskeriforening har dog rejst bekymringer og ændringsforslag til projektet. Det har gjort stort indtryk, og derfor har jeg nu besluttet at komme med ti indrømmelser for at imødekomme fiskeriets ønsker, uden at gå på kompromis med projektets grønne sigte og torskens overlevelse. Det har været vigtigt for mig at lande et sted, hvor vi fortsat tager et stort skridt hen imod et mere bæredygtigt fiskeri. Jeg håber, at fiskerne vil tage godt imod indrømmelserne, hvor vi skruer markant ned for stikprøvekontrollen og indføre en bagatelgrænse, så uheld eller menneskelige fejl ikke straffes,” siger fiskeriminister Rasmus Prehn.

Punkt for punkt – Her er fiskeriministerens 10 indrømmelser

Powered by Labrador CMS