Virtuel analyse bag – Sådan udvælges fiskefartøjer til kontrolbesøg

Foto: Søren Stidsholt Nielsen / Fyns Amts Avis

En ‘virtuel analyse’, der ser på fiskefartøjers adfærd, mængder og arter af fangede fisk og redskaber, er med til at bestemme, hvilke fiskefartøjer, der får besøg af Fiskerikontrollen.

Publisert

Der er mange forskellige faktorer, der spiller ind, når Fiskerikontrollen udvælger fartøjer til inspektion. Fra tid til anden er det helt tilfældige møder, mens det dog typisk er baseret på en såkaldt ‘virtuel analyse’.

Her er det en computer, der analyserer fiskefartøjers adfærd, mængder og arter af fangede fisk og redskaber, der udpeger fiskefartøjer til kontrol. Det fortæller skibsfører på Fiskerikontrolskibet Havørnen, Bjarne Baagø Beck, til Fyns Amts Avis.

Her kan computeren eksempelvis reagere på et ændret mønster i forhold til de sidste ti fangst-ture.

“Systemet udpeger kontrol-emner, som ud fra vores programmerede kriterier kunne være interessante. Vi kan så gå ind og se, specifikt hvorfor systemet har udpeget de pågældende fartøjer og derefter tage stilling til, om vi vil udføre en kontrol. Vi prioriterer efter dem, vi synes ser ‘mest interessante ud’,” siger skibsfører på Fiskerikontrolskibet Havørnen, Bjarne Baagø Beck, til Fyns Amts Avis.

På linket her kan du læse hele den spændende reportage og se de flotte billeder fra Fyns Amts Avis, der har været med Fiskerikontrollen på besøg ombord på fiskekutteren MI 222 Carola af Strib.

Powered by Labrador CMS