405 kilo rokker konfiskeret af Fiskerikontrollen

Fiskerikontrol af rokkelanding.

Fiskerikontrollen opsnappede i sidste uge mere end 400 kilo rokker, under en kontrol på en fiskeriauktion.

Publisert

De danske farvande huser flere forskellige rokkearter, men nogle af dem er ikke velkomne i fiskernes net - her i blandt sømrokken. Den flade fisk er nemlig ulovlig at lande i både Kattegat og Skagerrak, ligesom man heller ikke må lande den som bifangst.

Derfor blev der gjort store øjne, da fiskerikontrollørerne i Frederikshavn to gange på én dag i sidste uge faldt over rokker på en unavngiven fiskeauktion. For der var nemlig ikke tale om blot tre eller fire fisk, men derimod om samlet 405 kilo.

"Vi støder ofte på rokker, når vi udfører kontrol på fiskeauktionerne. Men det er ikke så tit, vi støder på rokker i så store mængder," siger fiskerikontrollør Bo Dahl Andersen i en pressemeddelele fra Fiskeristyrelsen.

Alle 405 kilo var af arten sømrokker, der både vokser langsomt, bliver sent kønsmoden og får ikke ret mange unger. Derfor er bestanden sårbar i forhold til fiskeri. Derudover samler sømrokker sig ofte i større stimer, hvilket gør dem til nemme ofre for fiskernes redskaber.

"Problemet er kort fortalt, at rokkerne samler sig på et lille område, når de skal yngle og derfor pludselig bliver fanget i de mængder, vi ser her. Hvis de ikke genudsættes som foreskrevet i loven, så udtager man en betydelig mængde af de gydende individer på området," siger Bo Dahl Andersen.

Loven, som fiskerikontrolløren henviser til, siger, at hvis der kommer en sømrokke i fangstredskabet, skal den straks genudsættes og ikke bringes i land. Sømrokker har nemlig en høj overlevelsesrate og må derfor genudsættes.

De i alt 405 kilo sømrokker endte med at blive konfiskeret af fiskerikontrollen.

Powered by Labrador CMS