Sjællandske fiskere i krig med vindmøllepark

Arkivfoto
Arkivfoto

En planlagt placering af Hesselø Vindmøllepark vil betyde et reelt stop for fiskeriet fra Gilleleje Havn. Derfor får fiskerne nu bred opbakning fra lokalpolitikerne. Det skriver Sjællandske Medier.

Publisert

Hele sagen drejersig om den planlagte placering af Hesselø Vindmøllepark i det sydlige Kattegat –En placering der vil betyde et reelt stop for fiskeriet efter jomfruhummer ogdermed enden for fiskeriet fra Gilleleje Havn.

Sådan lyder det ihvert fald i et høringssvar fra Gilleleje Fiskeriforening, Foreningen GillelejeHavnelaug og Fiskeauktion Danmark A/S i forbindelse med iværksættelsen afparken. De er nemlig stærkt bekymrede over udsigten til at miste det vigtigeområde til havvindmølleparken, hvor de trawler de jomfruhummere, som skaber enbetydelig del af deres indtægt.

Som kompensationhar Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) oplyst tilFolketinget, at loven sikrer, at fiskerne vil modtage en erstatning. Men det erlangt fra optimalt, mener de lokale byrådspolitikere.

“Kompensationerer jo udmærket, men man skal bare huske, at når man de facto er ved at nedlæggeet erhverv, så rækker de kompensationer ikke så mange år frem,” siger PernilleSøndergaard fra partiet Nyt Gribskov til Sjællandske Medier. Hun er formand forudvalget Udvikling, by og land, der har indsendt et høringssvar tilEnergistyrelsen.

Hun foreslår istedet, at man bør kigge på at åbne andre steder, hvor der i dag er lukket, så fiskernestilles status quo.

Powered by Labrador CMS