Esvagt i samarbejde med specialister i dekommissionering

Esvagt Castor vil frem til juni følge Well-Safe Guardian-riggen i en plug-and-abandon-kampagne i engelsk sektor. Foto: Esvagt
Esvagt Castor vil frem til juni følge Well-Safe Guardian-riggen i en plug-and-abandon-kampagne i engelsk sektor.

Frem til juni skal Esvagt Castor følge Well-Safe Guardian-riggen i en plug-and-abandon-kampagne i engelsk sektor. Mængden af brøndhoveder på havbunden viser et stort potentiale.  

Publisert

Det er en kontrakt med et betydeligt potentiale, som Esvagt Castor netop har indledt med virksomheden Well-Safe i engelsk sektor af Nordsøen.  

Fartøjet skal frem til juni følge riggen Well-Safe Guardian på en plug-and-abandon-kampagne for Repsol, og det samarbejde kan meget vel blive startskuddet til mere. 

”Well-Safe er blandt de første, som satser 100 procent på markedet for dekommissionering af offshoreproduktionen i Nordsøen,” lyder det fra Head of Chartering i Esvagt, Jens Bagger.

”Virksomheden opererer to rigge, som er blevet modificeret til at dekommissionere brøndhoveder sikkert og effektivt. Ifølge Well-Safe er der cirka 4.000 brøndhoveder alene i den engelske sektor, hvilket rummer et særdeles interessant perspektiv for Esvagt og et fremtidigt arbejde i dette segment,” siger han. 

Når et selskab er færdig med en olie- og gasproduktion i Nordsøen, skal man efterlade havbunden i samme stand, som man fandt den – blandt andet for at undgå, at fiskefartøjer trækker travl hen over et brøndhoved og udløser et olieudslip.  

”Det er et lovkrav, at man i UK-sektor har et stand-by-skib til at assistere, når specialisterne skal arbejde, og derfor har vi holdt nøje øje med det marked og potentialet, det har for ESVAGT. Vi er glade for at kunne sikre den første af forhåbentligt flere kontrakter med Well-Safe,” siger Jens Bagger. 

Wood Mackenzie anslog i 2020, at dekommissionering alene i den britiske del af Nordsøen over de næste 30-40 år er et marked til 17 milliarder pund.

Powered by Labrador CMS