Fiskere fandt tøj fra drabssag – I dag begynder retssag

Illustration: Bill Oxford / Unsplash
Illustration: Bill Oxford / Unsplash

Mandag begynder en retssag mod en dansk mand om et 34 år gammelt drab, der fandt sted på færgen Viking Sally, der sejlede mellem Sverige og Finland.

Publisert

En tysk mand blev i slutningen af juli 1987 fundet myrdet ombord på færgen Viking Sally, der sejlede mellem Stockholm i Sverige og Turku i Finland, men først i dag – næsten 34 år efter – starter retssagen mod den formodede gerningsmand. Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Den tyske mand ved navn Klaus Schelkle var på interrail med sin kæreste, da de blev udsat for et brutalt og blodigt overfald, der kostede den unge mand livet. Hans kæreste husker intet fra hændelsen, men nu er anklagemyndighedens søgelys rettet mod en dansk mand, der fandt det unge par på skibet. Han var 18 år på gerningstidspunktet og på vej på spejderlejr i Finland, og nu er han altså hovedmistænkt i den bestialske drabssag.

Ifølge det finske medie Yle fandt to fiskere efterfølgende en plastikpose med tøj på en ø i den svenske skærgård, men selvom efterforskningen tydede på, at materialet stammede fra skibet, så gav det ikke noget gennembrud i sagen.

Hvad der præcist ligger til grund for, at den danske mand nu er hovedmistænkt i sagen er endnu ikke fastlagt, men ifølge Yle, bygger anklagen først og fremmest på indicier, da det ikke har været muligt at skaffe nye beviser fra gerningsstedet.

Den danske mordanklagede mand er frivilligt rejst til Turku, hvor sidste retsmøde efter planen finder sted fredag, mens dommen forventes afsagt på et senere tidspunkt.

Færgen Viking Sally ændrede i øvrigt senere navn til Estonia, der endte i et trist forlis i 1994 og kostede 852 mennesker livet.

Powered by Labrador CMS