Næstformand for fiskeriudvalg indstilles til formand for Folketinget

Arkivfoto: Jens Nørgaard

Formanden for Esbjerg Havn og den nu tidligere næstformand for den europæiske fiskeriudvalg, Søren Gade, kan måske se frem til at bestide et af Danmarks mest prestigefyldte job, hvis han bliver valgt til formand Folketinget.

Publisert

Formand for Esbjerg Havn og den nu tidligere næstformand i det europæiske fiskeriudvalg, Søren Gade, er af hans parti Venstre blevet indstillet til posten som ny formand for Folketinget.

Samtidig oplyser fungerende statsminister Mette Frederiksen, at hun bakker op om indstillingen af den rutinerede politiker.

“Som formand for Folketinget skal man være en værdig repræsentant for alle partier og medlemmer. Det kræver både erfaring og samarbejdsvilje – to egenskaber, som Søren besidder i rigt mål.
Ikke mindst evner han at samle i stedet for at splitte. Det er måske det vigtigste,” skriver statsministeren på det sociale medie Facebook.

Da Søren Gade blev valgt ind i Folketinget ved det netop overståede valg måtte han samtidig sige farvel til posten som næstformand i det europæiske fiskeriudvalg i EU-parlamentet.

Powered by Labrador CMS