Skoleskibet M/S Athene lægger til kaj ved Naturmødet i Hirtshals

Skoleskibet M/S Athene. Foto: North Sea College
Skoleskibet M/S Athene.

Skoleskibet M/S Athene fra North Sea College i Thyborøn er på pletten fra start til slut, når Naturmødet 2023 løber af stablen i Hirtshals d. 11.-13. maj. Alle er velkomne til at lægge vejen forbi for at opleve North Sea Colleges ’flydende klasseværelse’ fra første parket.

Publisert Sist oppdatert

Skolen i Thyborøn, der som eneste skole i landet udbyder erhvervsfiskeruddannelsen, har netop gennemgået et navneskifte fra det velkendte ’Fiskeriskolen’ til ’North Sea College’.

Navneskiftet udspringer af en retningsændring i skolens nye strategi, hvor fokus fremadrettet vil være mere på ’havet som arbejdsplads’ end på fisk, og hvor det nuværende uddannelses- og kursusudbud vil blive suppleret med nye, spændende maritime uddannelsesaktiviteter.

“Til Naturmødet i Hirtshals, vil vi primært have fokus på erhvervsfiskeruddannelsen, der er det oplagte uddannelsesvalg for unge mennesker, der drømmer om et liv med havet som arbejdsplads. Vi mærker en rigtig god interesse fra de lokale skoler, og mange har allerede booket tid til en rundvisning. Det er en god og anderledes måde at møde de unge på, og eleverne synes som regel, det er virkelig spændende at opleve alle de elementer, vi kan undervise i fra vores skoleskib. Så vi glæder os i dén grad til at se skibet summe af liv, når vi, torsdag og fredag, får besøg af skoleelever, lærere og KUI-vejledere. Lørdag er skibet også åbent, og her byder vi alle med interesse for det maritime uddannelsesområde med ombord,” fortæller uddannelseskonsulent Sussi Jensen fra North Sea College.

Ud over erhvervsfiskeruddannelsen, er North Sea College også landsskole for fiskehandleruddannelsen og den helt nye erhvervsdykkeruddannelse. Derudover udbyder skolen også en lang række maritime kurser og efteruddannelse.

“Vi har masser at fremvise og masser at fortælle om. Så uanset om man er uddannelsessøgende, er på udkig efter et maritimt kursus, gerne vil høre mere om North Sea Colleges nye strategi, eller blot har lyst til at opleve ’Danmarks fedeste klasselokale’ fra første parket, så er man velkommen til at lægge vejen forbi. Vi vil glæde os til at tage imod hver og én,” garanterer Sussi Jensen.

Har man lyst til at kigge forbi, kan man finde M/S Athene ved plads nr. 63 på Sydvestkajen.

Powered by Labrador CMS