Godkendt trods modstand – Frederikshavn får ny havvindmøllepark

Foto: Shaun Dakin / Unsplash

Energistyrelsen har onsdag givet etableringstilladelse til Frederikshavn Havvindmøllepark. Projektet har en samlet kapacitet på 72 MW.

Publisert

Frederikshavn får snart fem nye havvindmøller placeret fire kilometer fra kysten ved Frederikshavn Havn. Det står klart, efter Energistyrelsen onsdag har givet tilladelse til Frederikshavn OWF ApS om at opføre elproduktionsanlægget Frederikshavn Havvindmøllepark.

Energistyrelsen har truffet afgørelsen på baggrund af Frederikshavn OWF’s ansøgning om etableringstilladelse fra den 20. maj i år.

Energistyrelsen og Frederikshavn Kommune gennemførte i mellem maj og august en offentlig høring af miljøkonsekvensrapporten for Frederikshavn Havvindmøllepark, hvor en lang række kritiske røster har ytret deres utilfredshed med projektet, men lige lidt har det altså hjulper.

Det er dog fortsat muligt at klage over Energistyrelsens afgørelse, og en klagevejledning fremgår af afgørelsen, der er offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside.

Projektet omfatter opstilling af op til fem havvindmøller på en højde op til 256 meter med en samlet kapacitet på 72 MW, som er placeret fire kilometer fra kysten ved Frederikshavn Havn og 1,8 kilometer fra kysten ved Hirsholmene.

Powered by Labrador CMS