Skal hjælpe havmiljøet – 1.000 pighvarrer sat ud ved Fyn

Pighvar. Foto: Luc Viatour / Wikipedia
Pighvar.

Efter et par år med mangel på pighvarrer satte Fjord&Bælt mandag mere end 1.000 baby-pighvarrer ud. Det sker sammen med Danmarks Tekniske Universitet som et led i et opdrætsprojekt.

Publisert

Et par år med mangel på pighvarrer har Fjord&Bælt sammen med Danmarks Tekniske Universitet taget initiativ til et opdrætsprojekt for den lille rovfisk.

Pighvarren er nemlig utrolig vigtig for Danmarks økosystem, da den hjælper havet ved at spise de invasive arter i de danske farvande.

Fjord&Bælt og DTU har derfor sammen opdrættet en masse af de små rovfisk på Venø i Limfjorden, og mandag blev 1000 pighvarrer sat ud i havet ved Måle Strand i Kertemindebugten til stor glæde for biolog Jeppe Kaczmarek.

“De har været en lang tur undervejs, så det er rigtig dejligt at se, at de svømmer så fint,” siger Jeppe Kaczmarek, der er biolog ved Fjord&Bælt og Naturama, til TV2 Fyn.

Selvom vejret var blæsende og regnfuldt under udsættelsen, så gjorde det ikke noget for de fremmødte fynboer, og heller ikke for de 1000 små hovedpersoner selv. Faktisk betød det grå vejr og den ringe sigtbarhed i havet, at baby-pighvarrerne har bedre vilkår for at vokse sig store.

“Det er rigtig godt for deres overlevelseschancer. I forhold til, hvis der havde været flokke af måger hængende over os, så er det perfekt, at vi kun kan se dem et lille stykke under havoverfladen, før de forsvinder,” siger biolog Jeppe Kaczmarek.

Fjord&Bælt håber på at kunne sætte flere pighvarrer ud i havet de kommende år.

Powered by Labrador CMS