Skønne billeder: Georg Stage er sejlet afsted på årets første togt

Foto: Facebook / Georg Stage

Der var masser af besøgende til Store Vinkedag, da skoleskibet Georg Stage lørdag sejlede ud på årets første togt med 63 nye elever.

Publisert Sist oppdatert

Under en skyfri himmel blev der lørdag middag vinket farvel fra både kajen og Georg Stage, da 63 elever sejlede ud på årets første togt med det danske skoleskib.

På grund af den sikkerhedspolitiske situation er Nyholm, hvor Georg Stage til hverdag ligger, lukket for gæster, hvorfor Maersk havde givet skoleskibet lov til at bruge deres kaj ud for hovedkvarteret på Esplanaden til afskedsarrangementet.

Det havde dog ingen påvirkning på de fremmødte, der i stor stil var mødt op for at vinke farvel til de nyeste søfolk i branchen.

De 63 elever får nu en uddannelse som ubefarne skibsassistenter, som der er brug for i Det Blå Danmark, og de unge kan se frem mod en fremtid som eftertragtet arbejdskraft ude på skibene. I den forbindelse lærer de om arbejdssikkerhed, navigation, praktisk sømandsskab, svejsning og meget andet godt, som man kan bruge, når kan kommer ud i erhvervet.

Se de skønne billeder fra Store Vinkedag her

Powered by Labrador CMS