Nyt i fiskekassefarcen – Fødevarestyrelsen har fået svar

Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland. Foto: Poul Ole Nielsen
Sådan placeres fiskekasser under sortering på en fiskeauktion i Holland.

Fødevarestyrelsen har modtaget svar på det såkaldte nabotjek hos udvalgte lande om deres håndtering af krav til håndtering af fiskekasser i auktionshusene.

Publisert

For første gang i månedsvis er der nu sket fremskridt i den langstrakte sag om fiskekassernes placering i de danske fiskeauktioner.

Efter FiskerBladets dækning af sagen i det seneste nummer af vores magasin, der begyndte med en politianmeldelse af Thyborøn Fiskeauktion, har Fødevarestyrelsen nu henvendt sig til FiskerBladet. I en mail bekræfter de, at de har modtaget svar i det såkaldte nabotjek hos udvalgte lande om deres håndtering af krav til håndtering af fiskekasser i auktionshusene.

“Der er ikke et forbud mod at sætte fiskekasser på gulvet, men vi er forpligtet til at gribe ind, når auktionens praksis udgør en risiko for fødevaresikkerheden. Efter mødet i august har Fødevarestyrelsen efter aftale med fiskeauktionerne spurgt udvalgte lande i EU om deres praksis på området – et såkaldt nabotjek. Vi har nu modtaget svar fra de udvalgte lande og inviteret fiskeauktionerne til et møde, hvor vi skal drøfte sagen. Det, der er afgørende for os er, at fiskeauktionerne kan redegøre for arbejdsgange, der sikrer fiskene mod at blive forurenet under håndteringen,” skriver kontorchef hos Fødevarestyrelsen, Bente Holst, i en mail til FiskerBladet.

Mødet, som Fødevarestyrelsen har inviteret Foreningen af Fiskeauktioner og Samlecentraler i Danmark, DFPO og flere andre interessanter fra branchen til, bliver afhold online den 15. december.

“Jeg er glad for at se sort på hvidt, at Fødevarestyrelsen ikke vil lave forbud mod at sætte kasserne på gulvet, så det er et skridt i den rigtige retning. Nu er vi spændt på at høre, hvad de har at fortælle på mødet her den 15.,” lyder det fra formand for Foreningen af Fiskeauktioner og Samlecentraler i Danmark, Poul Ole Nielsen.

Powered by Labrador CMS