Dansk Akvakultur henter DF-politiker som ny direktør

René Christensen. Foto: Steen Brogaard / Folketinget
René Christensen.

Næstformand hos Dansk Folkeparti René Christensen bliver fra 1. februar ny direktør hos Dansk Akvakultur.

Publisert Sist oppdatert

Næstformand for Dansk Folkeparti og tidligere folketingspolitiker René Christensen bliver ny direktør for brancheforeningen Dansk Akvakultur. Det bekræfter han overfor Lolland Falsters Folketidende.

Bestyrelsen i Dansk Akvakultur har siden oktober sidste år været på udkig efter deres nye øverstansvarlige, efter Brian Thomsen meldte sin afgang med udgangen af marts 2023, og nu ser det altså ud til, at de har haft held med at tiltrække René Christensen.

Politikeren, der i mange år har fungeret som DF’s fremtrædende finansordfører, blev ved valget i november sidste år ikke blev stemt ind i Folketinget, og det betyder altså, at han nu har tid til at overtage tjansen som ny direktør per 1. februar.

I Dansk Akvakultur venter der et arbejde af de større, for de sidste år har budt på meget store udfordringer for hele akvakultur‐sektoren i Danmark. Ændrede rammevilkår, vanskelige markeds‐ og konkurrenceforhold for foreningens medlemmer samt fusioner og konsolideringer har medført store ændringer i sektoren, herunder faldende medlemstal.

Samtidig truer energikrisen og stigende råvare‐ og foderpriser store dele af det landbaserede opdræt af fisk, og akvakulturproduktionen i både Danmark og EU har i flere år været stagnerende på trods af, at både EU, FAO og skiftende danske regeringer i samme periode har fremlagt politiske aftaler og strategier om vækst i akvakultur.

I forbindelse med det nye job træder René Christensen ud af Dansk Folkepartis hovedbestyrelse, ligesom han stopper som konsulent for partiet, og på Dansk Folkepartis årsmøde til september nedlægger han ligeledes sit hverv som næstformand. Dog fortsætter han som byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune.

Powered by Labrador CMS