Vestjysk havn lander overskud trods coronaudfordringer

Foto: Rømø Havn

Havnen i Rømø kan notere et overskud på omkring 100.000 kroner for 2021 på trods af at coronapandemien har kostet op mod en halv million kroner i indtægt.

Publisert

Rømø Havn havde et vanskeligt 2021, hvor coronapandemien spillede med musklerne overfor den vestjyske havn. Alligevel lykkedes det dog at komme ud med skindet på næsen og et overskud på omkring 100.000 kroner. Det oplyser Rømø Havn til JydskeVestkysten.

“Havde det været et normalt år, havde jeg ikke været tilfreds, men jeg er tilfreds i lyset af, at vi har haft de mistede indtægter specielt på grund af corona,” siger formanden for havnen, Henning Schmidt, til avisen.

Det er særligt rejefiskerne med base på Rømø, som ikke havde det bedste år, samt sejladser til den tyske ø Sild, som blev påvirket af grænselukning, der har trukket ned i havnens indtægter, og i alt har pandemien kostet op mod en halv milion kroner for Rømø Havn.

“Når man lukker grænsen mellem Danmark og Tyskland, får det også konsekvenser for færgen. Så de er selvfølgelig hårdt ramt af corona. Det smitter af på os,” siger Henning Schmidt.

Selvom pandemien endnu ikke er overstået, så forventer formanden et væsentligt bedre resultat i takt med, at der kommer mere kontrol over situationen.

“Fiskeriet er lidt en lotteriseddel, må man sige – det går op, og det går ned – men jeg tror på en forholdsvis stærk udvikling på passagertal og overførsler med rederiet, hvis coronaen er væk,” lyder det fra Henning Schmidt.

Powered by Labrador CMS