Buldrer videre – Massiv økonomisk fremgang hos Svanehøj

Søren Kringelholt Nielsen. Foto: Svanehøj
Søren Kringelholt Nielsen.

Den danske specialist i marinepumper til flydende gas, Svanehøj Danmark A/S, kan nok engang fremvise en støt stigende omsætning og overskud.

Publisert

147 procent. Så meget har Svanehøj Danmark A/S øget sin omsætning på bare tre år. Og det er i høj grad skibsfartens udfasning af olie, der driver væksten.

Virksomheden, der er specialist i marinepumper til flydende gas, kan i sit netop offentliggjorte 2021-regnskab fremvise et resultat på 58,3 millioner kroner før skat mod 54,8 millioner kroner året før. Omsætningen voksede fra 388,5 til 439,1 millioner kroner.

“2021 var et fantastisk stærkt år for Svanehøj, men 2022 tegner faktisk til at blive endnu bedre,” siger CEO Søren Kringelholt Nielsen med henvisning til en historisk stor ordreindgang i 2021 på 740 millioner kroner.

Svanehøjs stærke 2021 betyder, at vækstmålene for perioden 2019-23 er indfriet to år tidligere end forventet. Virksomheden gik derfor ind til 2022 med en ny strategi under overskriften ”Powering a better future” og en målsætning om at øge omsætningen til en milliard kroner inden udgangen af 2026.

Den nye strategi skal sikre, at Svanehøj holder sig på forkant med den hastige udvikling i skibsindustrien og samtidig er i stand til at gribe de nye muligheder, der opstår som led i den grønne omstilling; blandt andet inden for Power-to-X og Carbon Capture & Storage.

Powered by Labrador CMS