Henning Kjeldsen frifundet i sag om snyd med fiskekvoter

Henning Kjeldsen. Arkivfoto: Jens Nørgaard / FiskerBladet
Henning Kjeldsen.

Den nordjyske storfisker Henning Kjeldsen og flere medtiltalte er mandag blevet frifundet i sagen om snyd med fiskekvoter.

Publisert Sist oppdatert

Det startede med en dom på 54 millioner kroner i bøde i byretten i Holstebro, men mandag blev storfisker Henning Kjeldsen frifundet i landsretten. Det oplyser Vestre Landsret i en pressemeddelelse.

I sagen, hvor Henning Kjeldsen var anklaget for at have overtrådt reglerne om fiskekvoter i perioden fra 2013 til 2019 ved blandt andet ved at have omgået reglerne for loft over fiskekvoter gennem et net af stråmandsselskaber, valgte landsretten – modsat byretten – at fokusere på, at der overhovedet ikke er hjemmel i lovgivningen til at straffe fiskeren og de ni andre tiltalte i sagen.

Med andre ord fremgik det ikke tilstrækkeligt klart af reglerne, at overskridelser af kvotelofterne skulle være strafbare.

“Vi er meget glade for den afgørelse, som vi har ventet på i så mange år, og vi er glade for, at landsretten er nået frem til så klar en afgørelse,” siger advokat Niels Christian Strauss, der repræsenterer en revisor, som i byretten blev dømt i samme sag, til nyhedsbureauet Ritzau.

Foruden frifindelsen har landsretten samtidig ophævet konfiskeringen af 162,5 millioner kroner fra Henning Kjeldsen, som man i byretten havde dømt for.

I alt var ti personer involveret i sagen, der er blevet betragtet som den hidtil største kriminalsag i dansk erhvervsfiskeri, men alle er altså nu frifundet i Landsretten.

Det er endnu uvist, om dommen bliver anket til Højesteret.

Powered by Labrador CMS