Ny direktør for Dansk Akvakultur: ‘En utrolig spændende mulighed’

René Christensen. Foto: Steen Brogaard / Folketinget
René Christensen.

René Christensen starter 1. februar som direktør i brancheforeningen Dansk Akvakultur.

Publisert Sist oppdatert

Brancheforeningen for dambrug, havbrug, RAS-anlæg, skaldyrsopdræt, fiskefoder, eksport og økologisk opdræt, Dansk Akvakultur, hev en imponerende kanin op af hatten, da de torsdag præsenterede Dansk Folkepartis næstformand og tidligere folketingsmedlem René Christensen som ny direktør.

“Akvakultur er en del af den grønne og blå omstilling af fødevareproduktionen. Akvakultur er en klima- og miljøeffektiv produktion af sunde fødevarer, og vi bidrager med eksport og beskæftigelse i landdistrikterne. Der er udviklingsmuligheder og stor efterspørgsel på opdrættet fisk og skaldyr. Vi kan bidrage til det danske samfund på mange områder, men der er også behov for at få en endnu bedre dialog med myndigheder, politiske beslutningstagere, interesseorganisationer og den brede offentlighed. Vi er derfor meget glade for, at René Christensen har sagt ja til at stå i spidsen for opgaven og ansvaret med at varetage erhvervets interesser og hjælpe med at fremme akvakulturens udviklingsmuligheder i Danmark”, siger Niels Dalsgaard, formand for Dansk Akvakultur.

René Christensen, der også er kendt som Dansk Folkepartis finansordfører og som formand for Miljø-og Fødevareudvalget i mange år, blev ikke valgt til Folketinget ved sidste valg. René Christensen har fungeret som rådgiver indtil nu, men erkender, at det ikke er helt det samme som at sidde i Folketinget.

”Jeg har fået en utrolig spændende mulighed. Dansk Akvakultur er talerør for en meget spændende branche, der skaber udvikling i landdistrikterne og gør noget godt for klimaet. Foreningen tæller cirka 70 medlemsvirksomheder, der alle ligger i landdistrikter, og det er en fødevareproduktion med et meget lavt klimaaftryk,” siger René Christensen, der var medlem af Folketinget fra 2008-2022 og i 13 år var formand for Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg.

René Christensen kommer fortsat til at færdes på Christiansborg, når han som branchedirektør skal forsøge at påvirke den lovgivning, der har betydning for akvakulturerhvervet.

”Det er en del af jobbet, men først og fremmest skal jeg ud i landet og møde de mange store og små virksomheder i Dansk Akvakultur,” siger René Christensen.

“Det bliver super spændende. Jeg håber, at jeg kan være med til at skabe yderligere vækst i branchen”.

Powered by Labrador CMS