Bjærgningsarbejde er afsluttet efter påsejling af opdrætsanlæg

Arkivfoto af havørreder under fodring. Foto: Jens Nørgaard
Arkivfoto af havørreder under fodring.

I sidste uge blev bjærgningsarbejtet efter påsejlingen af et opdrætsanlæg i Storebælt afsluttet.

Publisert

Natten mellem fredag den 11. november og lørdag den 12. november 2022 blev en opdrætsring på et opdrætsanlæg vest for Musholm Ø påsejlet af en fiskekutter. I løbet af de efterfølgende dage har Musholms medarbejdere fået bjerget fiskene fra den ødelagte opdrætsring, og fiskekutteren er trukket fri.

“Det er en meget trist situation. Vi er fortsat ved at få overblik, men påsejlingen vil medføre et økonomisk tab. Fisken, der har været opdrættet gennem 3 år, var solgt på kontrakt og skulle have været leveret før jul. Det er virkelig ærgerligt. Det vigtigste er dog, at ingen personer kom noget til i forbindelse med ulykken,” lyder det fra direktør ved Musholm A/S, Niels Dalsgaard.

Mange lystfiskere er taget ud til Musholm bugt for at fange de regnbueørreder, som virksomheden mistede i forbindelse med påsejlingen.

“Vi forventer, at fisken er fanget i løbet af et par måneder. Det er erfaringen fra tidligere uheld,” siger Niels Dalsgaard.

Regnbueørreder er ikke klassificeret som en invasiv art, og det er dokumenteret, at de undslupne regnbueørreder ikke giver anledning til længerevarende påvirkning af miljø og natur.

Powered by Labrador CMS