Udbygger verdensrekord – Dansk havn fordobler antallet af fiskebørnehaver

Fiskebørnehaver i Københavns Havn. Foto: By & Havn
Fiskebørnehaver i Københavns Havn.

Et hundrede nye fiskebørnehaver bliver i disse dage placeret lige under vandoverfladen i Københavns Havn.

Publisert

Det er ikke mere end to år siden, at København indtog pladsen som den by i verden, der har installeret flest fiskebørnehaver – også kaldet biohuts. 100 biohuts var på det tidspunkt nok til at tage verdensrekorden, men med de 100 nye biohuts, der installeres i denne uge, lægger København sig solidt på førstepladsen.

Denne gang er det blandt andet med hjælp fra Maersk, ingeniørforeningen IDA og arrangementet SailGP, der agerer gavmilde givere til havnemiljøet.

SailGP har således doneret 25 biohuts som tak for at de måtte bruge havnen til sejlads, mens Maersk sætter 50 biohuts op ved Esplanaden og Ingeniørforeningen 25 ved Kalvebod Brygge.

“Det er dejligt at se, at danske virksomheder og organisationer er med til at tage vare på vores allesammens havn. Fiskebørnehaverne skaber oaser af liv i havnen, som er med til at fremme et rigere og vildere liv under vandet. Siden vi satte de første op, har vi blandt andet observeret flere forskellige fiskearter som læbefisk, tangnål og sågar den kritisk truede europæiske ål,” siger administrerende direktør ved havneselskabet By & Havn, Anne Skovbro.

Powered by Labrador CMS