En halv million østers – Ørsted skal hjælpe med kæmpe projekt

Østers. Arkivfoto: Ben Stern / Unsplash
Østers.

Sammen med to britiske naturbeskyttelsesorganisationer i Lincolnshire og Yorkshire skal danske Ørsted hjælpe med at genoprette biodiversiteten omkring Humber, en stor flodmunding i det nordøstlige England.

Publisert

Verdens mest bæredygtige energiselskab – danske Ørsted – skal sammen med naturbeskyttelsesorganisationer i Lincolnshire og Yorkshire i England hjælpe med at genoprette biodiversiteten omkring den store flodmunding Humber.

Det ambitiøse projekt udgør en investering på mere end 2,5 millioner britiske pund, som skal bruges på at genoprette områderne omkring Humber-flodmundingen. I forbindelse med projektet skal der plantes tre hektar saltmarsk og fire hektar havgræs samt skabes et rev bestående af en halv million hjemmehørende østers.

Klimaforandringerne er en af de primære årsager til tab af biodiversitet, og en betydelig udbygning af havvind er afgørende for, at vi kan løse disse tætforbundne kriser.

Den britiske regering har en ambition om at etablere 50 GW havvind inden 2030, og Ørsted mener, at udbygningen af havvind, som er nødvendig for at bekæmpe klimaforandringerne, kan og skal integrere løsninger, der understøtter og øger biodiversiteten. Derfor har Ørsted sat sig et ambitiøst mål om, at alle nye udviklingsprojekter inden for grøn energi, som selskabet sætter i drift, skal have en netto-positiv biodiversitetspåvirkning senest i 2030.

“Der skal gøres noget ved biodiversiteten nu. Vi ved, at klimakrisen er en af de største trusler mod biodiversiteten, og derfor er vi nødt til at begynde at implementere projekter, der skaber konkrete resultater og hjælper med at genoprette naturen. Som en virksomhed, der ønsker at være med til at skabe en ren og bæredygtig fremtid for mennesket og planeten, ved vi, at vi skal arbejde hårdere end nogensinde før for at sikre en bæredygtig udvikling i balance med naturen, i takt med at havvind udbygges og bliver rygraden i Storbritanniens energisystem,” siger chef for Environment, Consents & External Affairs hos Ørsted UK, Benj Sykes.

Powered by Labrador CMS