Stigning i beskæftigelsen i Det Blå Danmark – Runder 100.000

Foto: DS Norden

Ny rapport fra Søfartsstyrelsen viser, at det samlede antal ansatte i Det Blå Danmark og følgeerhvervene ligger på over 100.000. En understregning af Danmarks position som en stærk søfartsnation, mener Danske Rederier.

Publisert Sist oppdatert

64.413. Det er ifølge Søfartsstyrelsen det præcise antal ansatte i Det Blå Danmark i 2020.

Det fremgår af Søfartsstyrelsens årlige rapport ‘Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark’, som netop er udkommet. Medregner man følgeerhvervene og de indirekte stillinger, som kan knyttes til Det Blå Danmark, vokser tallet til 102.521. Det er en stigning på godt 5.000 personer i forhold til 2019.

”Skibsfarten er Danmarks største eksporterhverv, og de ansatte i Det Blå Danmark har længe været en af de grupper, som skaber stor værdi for Danmark. Med over 100.000 ansatte, når man tæller følgeerhverv med, er de maritime erhverv en stor og vigtig branche herhjemme, hvis omdømme og kvalifikationer er verdenskendte,” siger viceadministrerende direktør i Danske Rederier, Jacob K. Clasen.

Ser man på, hvor meget de ansatte i Det Blå Danmark og følgeerhvervene skaber i værdi for Danmark, ligger de højt på listen.
Produktionen i Det Blå Danmark svarer til 8,7 procent af den samlede danske produktion og 4,3 procent af bruttoværditilvæksten (BVT) i den samlede økonomi. Inklusiv det indirekte bidrag gennem efterspørgsel efter varer og tjenester i andre danske brancher er det samlede bidrag på hhv. 10,1 og 5,6 procent.

For hver beskæftiget skaber Det Blå Danmark cirka dobbelt så stor bruttoværditilvækst som en gennemsnitlige branche i dansk økonomi.

”Vi har gennem mange år skabt en branche med høj produktivitet, som er gavnlig for samfundet. Vi er en international branche, som opererer over hele verden, men vi har konkurrencedygtige forhold herhjemme, og det betyder, at vi kan opretholde en stærk maritim sektor, som nu beskæftiger over 100.000,” siger Jacob K. Clasen.

Powered by Labrador CMS