Stor olielækage: Fiskekutter sunket i østjysk havn

En sunket fiskekutter lækker olie i Grenaa Havn. Foto: Beredskab&Sikkerhed / Twitter
En sunket fiskekutter lækker olie i Grenaa Havn.

Beredskab & Sikkerhed måtte lørdag rykke ud til en større olielækage i Grenaa Havn, hvor en fiskekutter i løbet af natten var sunket.

Publisert Sist oppdatert

En tidligere fiskekutter skabte i weekenden større ravage på lystbådhavnen i Grenaa, da fartøjet natten mellem fredag og lørdag sank.

“Det har givet en del olie, så Station Grenaa har med en båd lagt flydespærring ud,” siger operationschef Søren Møller fra Beredskab og Sikkerhed til TV2 Østjylland.

Beredskabsstyrelsen fra Herning blev derfor tilkaldt for at assistere med at opsamle olie, der havde spredt sig og lå som et lykt lag over havnen og på stenene ved havneanlægget, og med en olieskimmer kunne de begynde at frasortere olien fra vandet.

Ifølge Beredskabsstyrelsen vil oprydningen af olien tage noget tid, og der er derfor ikke fastlagt en tidshorisont for, hvornår oprydningsarbejdet er færdigt.

Indsatsleder Øst og st. Grenå er på vej til olieforurening i lystbåd havnen i Grenå, hvor en fiskekutter er sunket. Der ses olie på vandoverfladen og vi er på vej med flydespærring op båd for inddæmning.

Powered by Labrador CMS