40 år med slidstærke gummiprodukter til fiskeriet

RG Rom Gummi kan producere alt fra små gummiemner på få gram til store gummifendere på knap to ton. Foto: RG Rom Gummi
RG Rom Gummi kan producere alt fra små gummiemner på få gram til store gummifendere på knap to ton.

I fire årtier har RG Rom Gummi styrket erhvervsfiskeriet med en lang række gummiprodukter som bånd, dybvandshalere, garnrederkugler, garntromler, krabbeknusere, kraftblokke, overtræk og notruller.

Publisert Sist oppdatert

Historien bag den succesfulde gummiproducent begyndte i det vestjyske tilbage i marts 1983, hvor grundlæggeren af RG Rom Gummi, Leif Kristensen, stod med sit lille hold af medarbejdere og udviklede de første gummiprodukter til de lokale fiskere i Lemvig og omegn.

Målet var klart; de ville udvikle og producere gummiprodukter, der ville gøre fiskernes hårde arbejde på havet langt lettere og mere effektivt. For at det kunne lykke, var det dog nødvendigt at deres gummiprodukter havde en holdbarhed og slidstyrke, som var egnet til fiskeriets og havets barske forhold.

“Selvom vores produkter ville gøre fiskernes arbejde lettere, ville det ikke give mening, hvis fiskerne skulle udskifte dem for hyppigt på grund af slid. Da min far startede, fandtes der ikke en gummikvalitet, der var egnet til fiskeriet. Derfor lagde vi os i selen for at udvikle vores egen unikke gummikvalitet, der var skræddersyet til at modstå de ekstremt barske forhold, produkterne blev udsat for i fiskeriet og på havet,” fortæller direktør, Jesper Berg Kristensen.

Disse tidligere anstrengelser viste sig hurtigt at blive en succes, og det lykkedes virksomheden efter bare få år at kunne tilbyde gummiprodukter til fiskeriet, der både var innovative og i en holdbarhed, der ikke tidligere var set.

Gennembrud i offshoreindustrien

Selvom det nu er 40 år siden, at virksomheden begyndte at beskæftige sig med varmvulkanisering af gummi, har virksomheden stadig stor gavn af den viden og erfaring, som Leif Kristensen gjorde i begyndelsen.

“Vi dygtiggør og optimerer os hele tiden, men meget af den grundlæggende viden og erfaring, min far gjorde i begyndelsen, anvender vi stadig den dag i dag. Vores unikke viden og kompetencer indenfor varmvulkanisering er blandt andet årsagen til, at vi i dag er blandt de førende producenter i verden til netop dette,” lyder det fra Jesper Berg Kristensen.

Netop evnen til at varmvulkanisere gummi på stål gav i 2010 virksomheden et stort gennembrud i offshore- og vindmølleindustrien. Den unikke kompetence er nemlig specielt efterspurgt til havvindmølle-producenternes såkaldte boatlandings, hvor der stilles store krav til gummiløsningens holdbarhed og levetid.

“Siden 2008 har vi leveret vores varmvulkaniserede gummiløsninger til cirka 4000 havmøllefundamenter fordelt på 60 havvindmølleparker på hele kloden, og vi oplever stadig en stigende vækst, da vi er nogle af de eneste i verden, der kan producere de gummiløsninger, som producenterne af havmøllefundamenterne efterspørger,” fortæller Jesper Berg Kristensen.

Vokseværk i virksomheden

I dag er det sønnen Jesper Berg Kristensen der står i spidsen for RG Rom Gummi, og han er utrolig stolt over at drive sin fars livsværk videre. Ses der tilbage på begyndelsen i 1983, har virksomheden de s eneste år haft vokseværk og forsyner nu ikke længere kun fiskeindustrien, men stort set alle former for industrier i både ind- og udland. I dag beskæftiger virksomheden 80 medarbejdere, der er med til at holde de knap 18.000 kvadratmeter moderne produktionslokaler i gang, hvor der både produceres løsninger i gummi, plast og skum.

“Man kan roligt sige, at der er sket rigtig meget siden 1983. RG Rom Gummi er gået fra at være en lille gummiproducent til fiskeindustrien, til at være en af de største gummiproducenter i Danmark. Ser man samlet på vores produktionsmuligheder tror jeg, at vi er den mest alsidige in-house-producent af gummiløsninger i Danmark. Vi kan producere alt fra bittesmå støbte gummiemner på få gram i serier på mere end 10.000 styk til de store gummifendere på knap to ton,” lyder det fra Jesper Berg Kristensen.

Powered by Labrador CMS