En historisk muslingeskraber – Gammel fiskekutter på auktion

Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn. Foto: Campen Auktioner A/S
Muslingeskraberen kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn.

En træbygget fiskekutter på 12 meter, der tidligere har sejlet som muslingeskraber O81 Nordvig, er nu til salg.

Publisert Sist oppdatert

Går du med drømmen om at eje en gammel fiskekutter, så har du nu muligheden. Den gamle muslingeskraber O81 Nordvig er nemlig netop nu under hammeren ved Campen Auktioner.

Bygget på Grenaa Skibsværft i 1972 er fartøjet en sjælden perle af dansk søfartshistorie og tilbyder en unik mulighed for alle, der er på udkig efter en restaureringsudfordring.

Kutteren har ingen mindstepris og kan beses på Sejlerkajen 13 i Bogense Havn, hvor den stadig flyder omend trænger til en kærlig hånd. Med en længde på i alt 11,99 meter, en bredde på 3,96 meter og en bruttotonnage på 10,7 er dette et solidt og velbygget fartøj.

Med hovedmaskineriet på 8 cylindre, der drives af en Detroit Diesel, er denne fiskekutter klar til at tage den kommende ejer på eventyr på vandet eller måske benyttes som husbåd eller flydende sommerhus. Selvom detaljerne om hjælpemaskineri og andet udstyr er uoplyst, er det stadig et imponerende fartøj, der vil skille sig ud på enhver vandretning.

Ifølge sælgeren sejlede kutteren sidst i 2022, men ville have godt af en omfattende kølhaling. Køber står selv for borttransport eller bugsering, og fartøjet skal fjernes senest 1. april 2023.

Hvis du er en entusiast, der leder efter en ægte perle af dansk søfartshistorie, er dette altså chancen for at erhverve en imponerende muslingeskraber / fiskekutter på Campen Auktioner nr. 8575.

Onlineauktionen slutter onsdag den 29. marts kl.17.45.

Det fine træskib tilhørte ELEKTRA indtil 2016 hvor det overgik til Fiskeriselskabet Rønnov IVS.
Powered by Labrador CMS