Tåge, motorstop og høje bølger: Arktisk Kommando rykkede ud

Arkivfoto: Arktisk Kommando

Arktisk Kommando og det lokale beredskab blev kaldt ud til hele tre redningsaktioner i påsken. Det fortæller Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Publisert Sist oppdatert

Først var det enjollesejler, som lørdag var faret vild i tågen i farvandet mellem Nanortalik ogAlluitsup Paa, som måtte have hjælp. Jollesejleren havde ikke nogen radio ellerGPS med ombord og var samtidig ved at løbe tør for både brændstof og batteri.

Derfor måtteArktisk Kommandos inspektionsskib Thetis, en politikutter og lokale frivilligepå togt for at lede efter jollen, men alle blev udfordret af både tåge og is.Heldigvis havde jollesejleren årer med i båden, så han endte med selv at kunnero ind til bygden, hvor han landede i god behold.

Senere lørdaggjaldt det to personer, hvis jolle havde fået motorstop syd for Sisimiut. Herhørte en nærliggende trawler dog deres mayday og sejlede begge personer sikkerti land.

Samme aften fikpolitiet endnu et opkald – denne gang fra en kajakroer ud for Nuuk. Roerensmakkers kajak var sunket i havet, og makkeren klamrede sig nu til den andenkajak, mens de begge drev længere og længere ud på havet.

Med hjælp fraborgere i nærområdet fik den udsendte politipatrulje prajet en forbipasserendeTarga fra Arctic Boat Charter, som tilfældigvis befandt sig i området. Defrivillige gik sammen med politipatruljen ombord på båden, og med hjælp frabesætningen fik man reddet de to kajakroere fra de høje bølger. Begge roere varunderafkølede efter opholdet i vandet og kom derfor på sygehuset. De kunne dogudskrives i god behold, efter de havde fået varmen igen, oplyser GrønlandsPoliti.

Powered by Labrador CMS