Fiskeriministeren på trawler- og virksomhedsbesøg i Grønland

Den grønlandske minister for fiskeri og fangst, Karl Tobiassen (t.v.), sammen med minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen. Foto: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Den grønlandske minister for fiskeri og fangst, Karl Tobiassen (t.v.), sammen med minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen.

Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V), var i sidste uge blandt andet på besøg hos fiskefabrikken Polar Raajat Nuuk og ombord på trawleren Sisimiut og besøgte Royal Greenland under sit visit i Grønland.

Publisert Sist oppdatert

For første gang i sin tid som fiskeriminister rejste Jacob Jensen (V) i sidste uge til Grønland. På sit besøg mødtes han med den grønlandske minister for fiskeri og fangst, Karl Tobiassen, for at drøfte aktuelle problemstillinger på fiskeri- og fødevareområdet.

Ministeren var derudover på en række myndighedsbesøg, ligesom turen blandt andet gik forbi grænsekontrolstedet i Nuuk, der er bemandet med personale fra Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland.

Foruden et smut forbi Arktisk Kommando for at drøfte fiskerikontrol var Jacob Jensen desuden på besøg hos fiskefabrikken Polar Raajat Nuuk og ombord på trawleren Sisimiut og besøgte Royal Greenland.

“Jeg har længe set frem til at besøge Grønland. Særligt eksporten af fisk har stor betydning for Grønland, og jeg er på min tur blevet meget klogere på den grønlandske fiskerisektor. Besøget var også en kærkommen lejlighed til igen at møde min grønlandske ministerkollega, hvor jeg fik mulighed for at høre nærmere om de grønlandske erfaringer med en fiskerikommission, hvilket jo er aktuelt for os i Danmark netop nu. Danmark og Grønland skal fortsætte det gode og konstruktive samarbejde –på fiskeri- og fødevareområdet – og det har besøget været med til at understøtte,” lyder det fra fiskeriminister Jacob Jensen.

Powered by Labrador CMS