Se billederne: Maersk-skib prydet med grønlandske motiver

Nuuk Mærsk. Foto: Kommuneqarfik Sermersooq
Nuuk Mærsk.

Containerskibet Nuuk Mærsk er blevet udsmykket med kunst fra den grønlandske hovedstad, som fartøjet deler navn med.

Publisert

I slutningen af sidste år fik den grønlandske kommune Sermersooq en anderledes forespørgsel om billeder, der skulle sejle verden rundt på et Maersk-skib. Henvendelsen kom fra skibsfører Marius C. Costea, der på daværende tidspunkt var i Shanghai, hvor han skulle overtage et nyt skibsfartøj – et containerskib ved navn Nuuk Mærsk.

“Vi er på samme tid beærede og glade for, at vores skib deler navn med jeres smukke by,” lød det fra Marius C. Costea, da han kontaktede Sermersooq Kommune, og skibsføreren syntes, at Nuuk Mærsk skulle udsmykkes med billeder af den selvsamme by, som fartøjet deler navn med.

Kommunen kunne ikke hjælpe med selve billederne, men opfordrede Marius til at kontakte lokale fotografer i Nuuk, og dét kom der en masse billeder ud af.

Nuuk Mærsk prydes derfor nu af fotografier med karakteristiske motiver fra byen and blandt andet Kolonihavnen, Sermitsiaq og nordlys.

Det er anden gang, at et skib i rederiet opkaldes efter Grønlands hovedstad. Nuuk Mærsk har en kapacitet på 2.200 containere.

Grønlandsk kunst på Nuuk Mærsk.
Grønlandsk kunst på Nuuk Mærsk.
Grønlandsk kunst på Nuuk Mærsk.
Powered by Labrador CMS