Maersk fyrer fem ansatte efter sag om mulig voldtægt

Skibet her er ikke stedet, hvor den unge kvinde er blevet voldtaget. Arkivfoto: Maersk
Skibet her er ikke stedet, hvor den unge kvinde er blevet voldtaget.

Fem ansatte er fyret fra Maersk, efter en sag hvor en 19-årig amerikansk kvindelig søofficer har fortalt, at hun var blevet voldtaget om bord på et af rederiets skibe.

Publisert Sist oppdatert

Det har nu fået konsekvenser for fem ansatte hos Maersk, at en anonym kvindelig kadet i oktober fortalte, at hun som 19-årig blev voldtaget under et praktikophold ombord på et Maersk skib. Det skriver Berlingske.

I en skriftlig udtalelse til avisen oplyser rederiet, at fem ansatte er blevet fyret efter en undersøgelse, som blev igangsat efter anklagerne, og Maersks rederiforretning, Maersk Line, har nu sendt en rapport om undersøgelsen til de amerikanske myndigheder.

“I kølvandet på undersøgelsen har Maersk Line ophævet kontrakten med skibets kaptajn, maskinmesteren og den tredje assisterende maskinmester, som har forbrudt sig mod selskabets alkoholpolitik blandt medlemmer af besætningen,” skriver Maersk blandt andet i den skriftlige udtalelse.

Der udover er yderligere to ansatte blevet fyret, fordi de ikke har samarbejdet om undersøgelsen af den mulige voldtægt.

“På grund af den manglende mulighed for at tale med de involverede parter om beskyldningerne om voldtægt har det for Maersk Line ikke været muligt at finde beviser for beskyldningerne,” skriver rederiet og tager i samme ombæring afstand fra sexisme og seksuel chikane.

Ifølge kvinden var det en godt 60-årig maskinmester, der voldtog hende efter en fest, hvor flere officerer deltog. Hun fortalte desuden, at der i hendes årgang, som tæller i alt 50 kvinder, er mindst fem andre, som ligeledes er blevet voldtaget under deres praktikophold til søs.

Udover fyringerne af de fem ansatte vil Maersk give alle deres 83.000 ansatte verden over forebyggende uddannelse, ligesom klagevejen skal tydeliggøres.

Powered by Labrador CMS