40 millioner skal hjælpe fiskeindustrien med at omstille sig efter Brexit

Illustration: Danmarks Fiskeriforening
Illustration: Danmarks Fiskeriforening

Fiskeristyrelsen har nu åbnet for ansøgninger til en brexit-kompensationsordning på 40 millioner kroner målrettet den danske fiskeindustri. Ordningen skal bidrage til, at virksomheder, der som følge af Brexit har lidt omsætningstab, kan få hjælp til at tilpasse sig og forblive konkurrencedygtige.

Publisert

Forarbejdnings- og engrosvirksomheder indenfor fiskeindustrien, der i 2021 var negativt påvirket af Brexit, kan nu søge om kompensation via Brexit-ordningen ‘Kompensation til forarbejdningsindustrien for omsætningstab i 2021 som følge af Brexit’.

For støtteberettigede tab op til 1,5 millioner kroner kan ansøger få udbetalt 100 procent i kompensation.

For støtteberettigede tab over 1,5 millioner kroner er kompensationsraten 65 procent. Dog kan der udbetales en kompensation i henhold til en forhøjet kompensationsrate på 100 procent hvis ansøger forpligter sig til at gennemføre investeringer til grøn omstilling af produktionen for 35 procent af det samlede kompensationsbeløb.

Den grønne omstilling kan eksempelvis omfatte investeringer i mindre belastende CO2 teknologier, elektrificering, vandbesparelse og minimering af produktspild i produktionen. Det skal fremme en grøn tilpasning af fiskeindustrien efter Brexit.

Ordningen er statsstøttegodkendt af EU-Kommissionen og finansieret af EU-midler fra EU’s Brexittilpasningsreserve.

Der blev åbnet for ansøgninger den 1. maj 2023 kl. 12:00, og der er ansøgningsfrist den 30. juni 2023 kl. 23:59.

Powered by Labrador CMS