Ingen færge til Kattegatø efter uheld – Nu træder fiskere til med hjælp

Ane Læsø ved en tidligere lejlighed. Foto: Læsøfærgen / Facebook
Ane Læsø ved en tidligere lejlighed.

Færgen Ane Læsø sejlede tirsdag ind i havnen i Vesterø og pådrog sig så store skader, at fartøjet i de kommende dage ikke er sødygtig. I stedet tilbyder lokale fiskere hjælp med passagersejlads.

Publisert

Hvis der er bekymrede miner hos beboerne på Læsø, så er det ganske forståeligt. Færgen Ane Læsø havarerede nemlig tirsdag under anløb til Vesterø Havn og pådrog sig så store skader, at det kræver to-tre dages intensivt værftsarbejde, før fartøjet atter kan tages tilbage i drift. Det oplyser rederiet på det sociale medie facebook.

Men ikke nok med det, for også øens anden færge, Margrethe Læsø, er i disse dage på værft i forbindelse med et planlagt vedligehold, og derfor står den lille Kattegatø altså uden færgeforbindelse frem til enten fredag eller lørdag.

Helt umuligt at komme frem og tilbage mellem Læsø og fastlandet er det dog ikke. Fiskekutteren Seadog agerer i dag nemlig ‘reservefærge’ med fem ture mellem øen og Frederikshavn til i alt 12 passagerer per overfart, ligesom flere andre privatpersoner har stillet pladser til rådighed ombord på deres fiskefartøjer.

Overfor TV2 har kommunaldirektør Kurt Bennetsen i øvrigt oplyst, at Ane Læsøs havari ikke skyldtes snestormen, der ellers samme dag ramte Nordjylland og aflyste Læsøfærgens to morgenafgange mellem Læsø og Frederikshavn.

Powered by Labrador CMS