Fransk ambassadør blev klogere på grøn omstilling hos Hirtshals Havn

Udover Hirtshals Havn deltog også Greenport North, Nordsøen Forskerpark og formanden for Hirtshals Havn. Foto: Hirtshals Havn
Udover Hirtshals Havn deltog også Greenport North, Nordsøen Forskerpark og formanden for Hirtshals Havn.

Hirtshals Havn har netop haft besøg af den franske ambassadør Christophe Parisot under en rundtur i det nordjyske. Her hørte ambassadøren blandt andet mere om havnens ambitiøse udviklingsplaner og arbejde med den grønne omstilling.

Publisert

Grøn energi og industrielle symbioser, hvor restprodukter fra én virksomhed bliver til værdifulde råvarer for en anden, var blandt emnerne, da den franske ambassadør Christophe Parisot forleden var på besøg hos Hirtshals Havn i forbindelse med en rundtur i det nordjyske.

“Det var en stor fornøjelse at tage imod den franske ambassadør og få lov at introducere ham til alle de spændende aktiviteter, der foregår på havnen i forbindelse med den grønne omstilling. Hirtshals Havn er med i front, hvad angår udnyttelse af grøn energi, industrielle symbioser, fangst og lagring af CO2 samt produktionen af brint og udnyttelsen af relaterede restråstoffer,” fortæller CEO ved Hirtshals Havn, Per Holm Nørgaard.

Havnens udviklingsselskab Greenport North deltog ligeledes i besøget, hvor CEO Steen Harding Hintze fortalte mere om blandt andet cirkulær økonomi på Hirtshals Havn.

“Vi er allerede rigtig godt på vej mod at kunne opfylde vores mål om, at vi i 2027 kan tilbyde grøn energi i form af varme, el, gas, køling, brint og ilt som standard. Derudover arbejder vi målrettet på vores Smart Energy System, hvor overskudsenergi fra virksomheder kan genanvendes i industrielle symbioser med andre virksomheder,” siger Steen Harding Hintze.

Anker Laden-Andersen er formand for Hirtshals Havn og desuden fransk konsul i Nordjylland. Han glæder sig ligeledes over det det nylige franske visit i det nordlige Danmark.

“Relationen mellem Frankrig og Danmark og ikke mindst Nordjylland har altid været god, og med ambassadørbesøget har vi understreget det gode og konstruktive forhold endnu engang og samtidig fået fremhævet de mange indsatser inden for den grønne omstilling, som Hirtshals Havn er i fuld gang med,” siger han.

Foruden besøget i Hirtshals var den franske ambassadør blandt andet også forbi biogasanlægget GrønGas i Hjørring, hvor arbejdet med at etablere en fuld industriel symbiose mellem biogas og produktion af brint og e-metanol på basis af grøn strøm fra nærliggende vindmøller er i fuld gang.

Powered by Labrador CMS