“Når horisonten bliver mørk, må vi stå imod uvejret”

Insula Hvide Sande. Arkivfoto: Insula
Insula Hvide Sande.

Ydre omstændigheder som Brexit og covid er blandt årsagerne til, at Amanda Seafoods A/S flytter produktionen fra Hanstholm til Hvide Sande

Publisert

Amanda Seafoods, der er en del af den nordiske seafood-gruppe Insula, holder i disse måneder store flyttedage. Insula etablerede sig i Hanstholm i 2019 med udgangspunkt i køb og salg af fisk fra auktionen i byen og et ønske om nærhed i området.

Tiderne har dog ændret sig, og begivenheder i de seneste år spiller en rolle i beslutningen om, at lejemålet i Hanstholm nu er opsagt, og produktionen flyttes til Hvide Sande.

“Når vi kigger på markedet og kunderne nu, forudser vi, at der vil være mørke skyer de næste 12-24 måneder. Det har vi været nødt til at forberede os på,” siger administrerende direktør i Amanda Seafoods A/S, Jesper Kold Sørensen.

De mørke skyer er en kombination af en lang række faktorer, som alle har været afgørende for beslutningen. På trods af en rigtig fin vækst i Hanstholm under covid, var virksomheden underlagt tingenes gang og ændringer i dagligvaremarkedet.

Første halvår af 2022 så historisk høje fiskepriser, og det betød, sammenholdt med større procesomkostninger, at det var svært at få kunderne til at betale en merpris.

“Rammerne i Hanstholm begyndte også at være pressede, da fabrikken oprindeligt var bygget som hummerfabrik med mindre lokaler. Det passede ikke helt til vores voksende flow, og det var en hæmsko for produktionen. Det er bare for dyrt at bygge en ny fabrik i disse tider, så det er også en af årsagerne,” fortæller Jesper Kold Sørensen.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS