Fisker af navn, fisker af gavn

Alfred Fisker Hansen
Alfred Fisker Hansen

Alfred Fisker Hansen elsker at fiske, men gør det sjældent. Han bruger nemlig så meget af sin tid på at skabe bedre forhold for fiskeerhvervet, at det kniber med selv at finde tid til at komme på havet.

Publisert Sist oppdatert

Når Alfred Fisker Hansen sprang på sin knallert i halvfjerdsernes Hanstholm, gik turen ofte ned på havnen, hvor han kastede lange blikke efter de flotte kuttere.

“Bare jeg en dag kunne få sådan en, helt fra ny,” tænkte teenageren, der om nogen har haft fiskeriet helt tæt på fra barnsben. Både far og farfar var nemlig fiskere, og det lå lige til højrebenet, at det også var den vej, den tredje generation skulle gå, og det passede den unge Alfred ganske udmærket.

“Det var jo også det, jeg ville, så det var fint,” fortæller Alfred Fisker Hansen, som i øvrigt ikke har købt sig til det ellers så passende mellemnavn.

”Vi har såmænd heddet Fisker Hansen, så langt vi kan se tilbage i slægtsbogen,” forklarer han.

Sidste år gik drengedrømmen om at få en helt ny kutter i opfyldelse, da L120 Linette stod færdig, men Alfred Fisker Hansen skulle gå en del igennem, før drømmen blev opfyldt. Cirka tre uger før kutteren stod helt færdig, udbrød der nemlig brand ombord, og den brand var så kraftig, at arbejdet måtte starte helt forfra.

Dette er et uddrag af en længere artikel bragt i magasinet FiskerBladet. Du kan læse hele artiklen og resten af magasinet ganske gratis ved at klikke her.

Powered by Labrador CMS