112,8 millioner skal bidrage til bæredygtig udvikling af fiskeriet

Fiskeristyrelsen har åbnet for fem støttepuljer på i alt 112,8 millioner kroner, som skal være med til at gøre Danmark til en af de førende nationer inden for grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet.

Nu er det igen muligt at søge om støtte til projekter, der bidrager til en grøn omstilling af fiskeri- og akvakulturerhvervet og styrker økonomien i kystfiskeriet. I maj har Fiskeristyrelsen nemlig åbnet for fem puljer på i alt 112,8 millioner kroner fra det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram. Det oplyser styrelsen i en meddelelse.

Der er tale om en genåbning af puljerne, der skal fremme klima- og miljøforbedrende løsninger samt styrke udviklingen af det kystnære og skånsomme fiskeri, ligesom det også er muligt at søge tilskud til tiltag, der kan fjerne spøgelsesnet, som forurener havmiljøet og dræber havdyr.

"Dansk fiskeri står i en opbrudstid med en række udfordringer foran sig. Havmiljøet er udfordret, hvilket skaber svære betingelser for flere fiskebestande - særligt i vores indre farvande. Vi lever i en tid, hvor det både forventes og er en nødvendighed, at der bliver udviklet nye grønne løsninger, der kan reducere klimaaftryk og miljøpåvirkning i alle brancher. Det skal vi være med til at understøtte, så vi kan udvikle fiskeriet i en fortsat mere bæredygtig retning. Fiskeriet er en vigtig del af vores fødevareforsyning, og samtidig bidrager det til lokale arbejdspladser i vandkantsdanmark. Derfor glæder jeg mig også over, at vi nu genåbner støttepuljerne med i alt 112,8 millioner kroner, så vi kan få sat speed på bæredygtige løsninger for både fiskeri- og akvakulturerhvervet," lyder det fra minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, Jacob Jensen (V).

De grønne løsninger skal både hjælpe til, at Danmark når i mål med at reducere CO2-udledningerne med 70 procent frem mod 2030, og samtidig sikre, at Danmark bliver blandt de førende nationer inden for grøn omstilling af fiskeri og akvakultur.

Powered by Labrador CMS