Ændringer af ejerstrukturen – Fond sælger ud af aktier i FF Skagen

HG 62 Beinur, som er en del af Hornsnes Invest. Foto: Bo Hellum / FF Skagen
HG 62 Beinur, som er en del af Hornsnes Invest.

FF Skagen Fond har valgt at sælge en del af sine aktier i FF Skagen, og det betyder ændringer i ejerstrukturen af den gamle fiskevirksomhed.

Publisert

FF Skagen Fond har valgt at sælge en del af sine aktier til Havsbrún og Hornsnes Invest, som allerede i dag er aktionærer i FF Skagen. Det er parternes hensigt at fastholde den samlede koncern som en nordjysk baseret virksomhed med produktion og arbejdspladser i Nordjylland.

FF Skagen er skabt af fiskere tilbage i 1960, og det er fiskerne, som altid har været rygraden i virksomheden.

”Fiskerne har altid stået bag virksomheden både som andelshavere og som aktionærer, efter selskabet blev ændret til aktieselskab. Med denne ændring bliver fiskerne mere synlige ejere igen, da Hornsnes Invest kommer ind med en betydelig ejerandel, hvorefter de aktive fiskere bliver ejere af knap halvdelen af virksomheden, sammen med Havsbrún og FF Skagen Fond,” siger bestyrelsesformand i FF Skagen, Jens Borup.

Reducerede kvoter har haft indflydelse på udviklingen i fiskeindustrien i Nordjylland, og CEO i FF Skagen og Scandic Pelagic, Johannes Palsson, kalder det “meget glædeligt”, at de aktive fiskere bliver knyttet endnu tættere til virksomheden.

“Det vil uden tvivl styrke koncernen, da forsyningssikkerhed er af afgørende betydning for os. Jeg er overbevist om, at vi med denne ændring i ejerkredsen skaber et endnu stærkere FF Skagen, blandt andet til glæde for vores mange gode medarbejdere,” siger CEO i FF Skagen og Scandic Pelagic, Johannes Palsson.

Powered by Labrador CMS