Kapitalfond overtager fuldt ejerskab af Esvagt

Esvagt Njord. Foto: Esvagt.
Esvagt Njord.

Den London-baserede kapitalfond 3i Infrastructure investerer yderligere 268 millioner pund i Esvagt og overtager dermed det fulde ejerskab af det danske rederi.

Publisert Sist oppdatert

Den London-baserede kapitalfond 3i Infrastructure investerer yderligere 268 millioner pund – knap 2,34 milliarder kroner – i Esvagt og overtager dermed det fulde ejerskab af det danske rederi. Det oplyser 3i i en pressemeddelelse.

Den resterende aktiepost overtages fra den hidtidige medinvestor AMP Capital.

De to tidligere fællesejere har igennem længere tid forsøgt at sælge det danske offshorerederi, men selvom 3i og AMP har modtaget tilbud, så modtog de aldrig den rette pris.

“Bindende tilbud på 100 procent af egenkapitalen blev modtaget, men ikke til en overbevisende pris for 3i Infrastructure, og derfor valgte virksomheden at tilbyde at købe AMP Capital-andelen,” lyder det blandt andet i pressemeddelelsen.

“Esvagts aktuelle position som markedsleder inden for europæisk havvind har været en stor bedrift. Vi mener, at rederiet er godt rustet til at drage fordel af fortsat attraktive vækstmuligheder i vindsektoren, og vi er glade for at overtage 100 procent af forretningen,” lyder det fra 3i Infrastructures bestyrelsesformand Richard Laing.

Overtagelsen af Esvagt er ifølge pressemeddelelsen betinget af visse tredjeparters samtykke og forventes at finde sted i første kvartal af 2022.

Powered by Labrador CMS