Thomas Peter Jensen har kastet sig ud i konkfiskeriet

Thomas Peter Jensen har som en af de første i Danmark taget springet til et liv som ‘konkfisker’.

Thomas Peter Jensen er en af få danske fiskere, der udelukkende fisker konksnegle, og det er en beslutning, han ikke fortryder.

Publisert
Kongsnegle kan blive op til 14 centimeter høje og lever på sandet eller stenet bund.

Thomas Peter Jensen fra Hundested har fisket hele sit liv og har som en af de første i Danmark taget springet til et liv som ‘konkfisker’. Det har ikke været uden hverken udfordringer eller forhindringer, men anno 2024 er der ingen vej tilbage for ham til det traditionelle garnfiskeri, og han kan kun se fordele i den nye måde at fiske på med tejner.

“Det blev sværere og sværere at lave rentabelt fiskeri med garn, og så kom det med snegle på tale. Derfra eskalerede det. Vi prøvede det af med den gamle båd, men i meget små målestokke. Der var slet ingen facitliste til det her, så det var bare at prøve det,” fortæller Thomas Peter Jensen. Han understreger, at det bestemt ikke var noget, man kom sovende til, og det var svært for ham og hans faste makker igennem mange år og skipper på båden, Børge Larsen, at se, hvordan det skulle blive rentabelt.

Konksnegle er op til 14 centimeter høj og lever på sandet eller stenet bund i Nordatlanten og i danske farvande som Skagerrak - ja faktisk fra Fyn og hele vejen op til Skagen.

Dette er et uddrag af en længere artikel fra FiskerBladet. Læs hele historien her.

Powered by Labrador CMS