Ocean Prawns leverer flot resultat trods mindre fiskeri i 2023

Atlantic Enterprise.

Trods mindre fiskeri i 2023 har den bornholmske rejekoncern Ocean Prawns leveret et overskud i koncernregnskabet på 75 million kroner efter skat.

En forsinkelse på 11 måneder af den nybyggede kombitrawler Atlantic Enterprise betød markant mindre fiskeri for den bornholmske rejekoncern Ocean Prawns, men alligevel lykkedes det at komme ud af regnskabsåret 2023 med skindet på næsen.

Faktisk klarede koncernen sig igennem året med et overskud på 75 millioner kroner efter skat, hvilket er blot 4 millioner kroner lavere end i 2022, og da koncernens egenkapital samtidig steg til 892 millioner kroner, giver det et positivt billede af Ocean Prawns årsregnskab. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra koncernen.

"Jeg er meget tilfreds med koncernens årsresultat, for det er bestemt ingen hemmelighed, at 2023 har været et hektisk og hårdtarbejdende år særligt for de medarbejdere, der er involveret i vores fiskeri. Vi solgte vores ene rejetrawler i Q1, da vi havde en forventning om, at vores nybygning var klar til levering omkring samme tidspunkt. Men udskydelse af levering måned for måned endte med at blive til 11 måneders lang forsinkelse af vores nye trawler, Atlantic Enterprise, til stor frustration for os alle, og det har trukket tænder ud internt i organisationen," lyder det fra administrerende direktør i Ocean Prawns, Daniel Barslund.

"Den sene levering har samtidig betydet, at vi har manglet en trawler til at fiske vores kvoter, hvilket har resulteret i mindre fiskeri i 2023. Vi har også måttet betale andre for at fiske vores mængde hellefisk, og det koster også på bundlinjen, men var nødvendigt for at servicere vores kunder," forklarer direktøren.

Powered by Labrador CMS