Udbud af populære svejsekurser på fiskerihavn er forlænget

Det seneste Åbent Svejsecenter-forløb på North Sea College har været særdeles populært.

Svejsekurser i Thyborøn er i så høj kurs, at et lokalt udbud fra North Sea College er blevet forlænget i to uger.

Foruden at være landets næststørste fiskerihavn, så er Thyborøn Havn også installationshavn for Danmarks hidtil største havvindmøllepark, og derfor er svejsekompetencer i høj kurs hos virksomhederne, der servicerer og arbejder fra den vestjyske havn.

I et forsøg på at imødekomme den støt stigende efterspørgsel på svejsekundskaberne, har Lemvig Kommune derfor været initiativtager til at få etableret et lokalt udbud af kurser i svejsecentret på North Sea College - der tidligere gik under navnet Fiskeriskolen i Thyborøn, og det er blevet taget særdeles godt imod.

Oprindeligt var initiativet planlagt til at skulle være et to uger langt forløb, men efterspørgslen har været så massiv, at North Sea College har kunne melde 'fuldt hus' i svejsecentret på alle kursusdage, og derfor er udbuddet af kurser nu blevet udvidet med yderligere to uger. Det oplyser EUC Nordvest kursuscenter, der står bag udbuddene, i en pressemeddelelse.

"Der er mange lokale virksomheder, der giver udtryk for, at det er helt fantastisk, at de nu kan sende deres medarbejdere på svejsekurser i lokalområdet. Områdets virksomheder har længe ønsket den mulighed, og da Lemvig Kommune samtidig efterspurgte muligheden for at indgå et samarbejde på kursusområdet, var det oplagt at give det 'et skud'. Det har vi ikke fortrudt. Opbakningen og interessen har været enorm, så det er bestemt ikke det sidste kursus, vi kommer til at udbyde fra North Sea College i Thyborøn, lyder det fra projektleder på EUC Nordvests kursuscenter, Rikke Scheele- Simonsen.

Skibssmedie gør brug af kurser

Én af de virksomheder, der har gjort flittigt brug af det nye lokale kursusudbud er Thyborøn Skibssmedie A/S. De har inden for de seneste to uger haft seks medarbejdere til Åbent Svejsecenter på North Sea College, og sender nu yderligere 5 medarbejdere afsted.

"De medarbejdere, der allerede har været afsted, har været superglade for forløbet – ikke mindst synes de, det er dejligt, at de ikke skal køre så langt for at komme på kursus. Jeg forestiller mig helt klart, at det lokale kursusudbud er relevant for flere virksomheder både her på havnen og i Lemvig. Jeg er helt med på, at kursuscentret ikke bare kan sende en underviser herned, hvis der kun er to deltagere, så jeg synes da, at vi virksomheder med fordel kan sørge for at snakke sammen om, hvornår det giver mening at køre kurser hernede. Jeg oplever en stor samarbejdsvillighed fra kursuscentrets side i forhold til at få tingene til at køre. Da jeg efterspurgte en udvidelse af det nuværende kursusforløb, fik de på ganske kort tid sat det i stand, så der er en klar vilje til at imødekomme efterspørgslen," siger direktør hos Thyborøn Skibssmedie A/S, Mette Rønn Andreasen.

Powered by Labrador CMS