Privat fond donerer 5,8 millioner kroner til maritime projekter

Museet-for-Sofart-aften-610x350-1

Den Danske Maritime Fond har doneret 5,8 millioner kroner til tre almennyttige og tre erhvervsprojekter. Blandt andre Museet for Søfart, DTU og Blue Atlas Robotic får glæde af millionerne.

Publisert Sist oppdatert

Den private fond, Den Danske Maritime Fond, har bevilget 5,8 millioner kroner til seks nye maritime projekter. Dermed har fonden i alt bevilget 43 millioner kroner til 39 projekter inden for Fondens fire temaområder: Maritime erhvervsprojekter, Maritim
forskning, Fremme af Det Blå Danmark, samt Uddannelseslegater, oplyser fonden i en pressemeddelsle.

De 5,8 millioner kroner er gået til tre almennyttige og tre erhvervsprojekter:

– Blue Atlas Robotics er bevilget lån til at udvikle en fuldt autonom ROV løsning, der kan affotografere et helt skibsskrog i en konstant afstand uden menneskelig involvering. Sammen med den efterfølgende dataprocessing giver dette umiddelbar adgang til komplet video- og billedmateriale samt en 3D model af hele skibets skrog.

– BSS ApS (Bionic System Solutions) er bevilget lån til at udvikle en cloudbaseret platform til predictive maintenance af maskinkomponenter. Platformen er baseret på det industrielle Internet of Things (IIoT) og skal overvåge forskellige typer maritime sensorer sat på skibets udstyr, i første omgang pumper og på sigt også andre roterende maskinkomponenter.

– E-AT er bevilget lån til videreudvikling af eksisterende coatingløsning med brandhæmmende, energi- og CO2 sparende coating til ventilationsanlæg, således at løsningen fremover også inkluderer IoT-forbundne målere til at registrere og sende data i nærrealtid til rederierne.

– DHI har fået støtte til at udvikle et dansk maritimt testcenter, hvor virksomheder kan få adgang til rådgivning og tests af maritimt udstyr og nye teknologier til støtte for produktudvikling. Hovedaktiviteterne i projektet består af 1) undervandsrensning af marin begroning, 2) idriftsættelse af ballastvandsystemer, 3) maritimt udstyr til analyse af vandkvalitet, 4) digitale værktøjer til risikovurdering af bl.a. invasive organismer og kemiske stoffer, 5) åben maritim innovation.

– Museet for Søfart har fået støtte til at udvikle en ny permanent udstilling, ”Danmark som søfartsnation”, der skal bidrage til, at Museet for Søfart kan fastholde sin position som ét af de søfartsmuseer i verden, der bedst formår at formidle og brande søfarten overfor forskellige målgrupper og dermed bidrage til brandingen af de maritime erhverv.

– DTU har fået en tillægsbevilling til et maritimt forskningsprojekt, der har til formål at udvikle metoder til opnåelse af forbedrede estimater af bølgeenergi-spektre ved brug af realtids bevægelsesdata fra en flåde af skibe.

Powered by Labrador CMS