Ny udgave af FiskerBladet er på gaden

Magasinet FiskerBladet er på gaden med en ny udgave, som denne gang sætter fokus på den grønne omstilling i fiskeriet.

Publisert

Mere fra magasinet

Mens vi venter i spænding på, hvad de 19 anbefalinger for fremtidens fiskeri fra Fiskerikommissionen skal munde ud i, så vil vi fra FiskerBladets side gerne bidrage til fortællingen om, at erhvervsfiskeriet både er innovativt og omstillingsparat. Derfor har vi i den seneste udgavet af magasinet forsøgt at samle eksempler på fiskere og virksomheder, der allerede har målrettet deres forretning mod den grønne omstilling.

Eksempelvis kan du derfor blandt andet læse historien om unge Hendrik Kramer fra Holland, der er sjette generations fisker, og som har taget et aktivt valg om at finde mere klimavenlige løsninger, når han fisker med trawleren Metanoia. Selvom han med egne ord er langt fra at være i mål, så har han ikke desto mindre reduceret sit CO2-aftryk med 80 procent i forhold til den trawler, som hans far fiskede med.

Det er dog ikke kun uden for landets grænser, at fiskerne har øje for nytænkning. I Hundested i Nordsjælland har Thomas Peter Jensen taget skridtet fra traditionel garnfisker til nu at fiske konksnegle - et skifte, der foruden det bæredygtige aspekt også kommer med goder i form af nul kvoter og mere tid til familien.

Du kan også læse historier fra Danmarks største fiskerihavn, Skagen Havn, hvor man ligeledes arbejder målrettet for at gå den grønne omstilling i møde. Her har man blandt andet indgået et samarbejde med Danmarks Pelagiske Producentorganisation og fiskefartøjerne HM379 Lingbank og HG265 Asbjørn om elektrificering af fiskeriet, hvor målet er at etablere et landstrømsanlæg til at forsyne fiskefartøjerne med strøm under de energikrævende losseoperationer samt køling af lasten, når fartøjerne ligger i havn.

Læs den nyeste udgave af magasinet FiskerBladet helt gratis lige her.

Powered by Labrador CMS