Nu vil fiskeriministeren luge ud i regler og lovgivning for fiskerne

Fiskeriminister Jacob Jensen (V). Foto: Ministeriet for fødevarer, landbrug og fiskeri
Fiskeriminister Jacob Jensen (V).

Fiskeriminister Jacob Jensen (V) lancerede i juni sit regelforenklingsprojekt, og mandag tager han til Bruxelles for at rejse dagsordenen i EU.

Publisert Sist oppdatert

Det er nu tre måneder siden, at minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) igangsatte regelforenklingsprojektet Lug ud i lovgivningen i Danmark, der skal gøre det lettere at være landmand, fisker og fødevarevirksomhed.

I den forbindelse satte ministeren gang i et arbejde med en lang række interessenter på området for at få deres input til, hvor der er regler, der virker unødigt bøvlede og spænder ben, ligesom han også opfordrede andre til at indsende forslag til, hvad der kan gøre det lettere at være landmand, fisker og fødevarevirksomhed i Danmark. Her er der pt. kommet mere end 70 henvendelser, som hver indeholder ét eller flere forslag.

Reglerne spiller naturligvis en vigtig rolle i samfundet – eksempelvis i forhold til fødevaresikkerhed, dyrevelfærd, miljø og klima – og de skal sikre, at politikken, Folketinget og EU vedtager, bliver til virkelighed. Meget regulering vedtages i EU, og derfor vil fødevareministeren sætte regelforenkling på dagsordenen til dagens rådsmøde i Bruxelles.

“For at det kan gøres lettere at være landmand, fisker og fødevareproducent i Danmark, er det derfor også nødvendigt, at vi fra dansk side sætter fokus på behovet for regelforenkling og bedre regulering i EU-regi. Jeg bringer derfor regelforenkling op til drøftelse på dagens rådsmøde i Bruxelles. Der er valg til Europa-Parlamentet næste år, og derefter skal der udnævnes en ny Kommission, og vi vil fra regeringens side arbejde for, at den nye Kommission gør regelforenkling og bedre regulering til en central del af sit program,” lyder det fra fiskeriminister Jacob Jensen.

Om projektet ‘Lug ud i lovgivningen’

  • Fødevareministeren igangsatte i juni regelforenklingsprojektet Lug ud i lovgivningen. Første skridt er en postkasse lugud@fvm.dk, hvor alle, der har kendskab til regler, der kan virke unødigt bøvlede i reguleringen af fødevarer, landbrug og fiskeri, kan skrive ind med eksempler.
  • Postkassen har pt. modtaget over 70 henvendelser, der indeholder ét eller flere forslag til, hvad der kan gøre det lettere at være landmand, fisker og fødevarevirksomhed i Danmark.
  • Samtidig har ministeren igangsat et arbejde med en lang række interessenter på området for at få deres input til, hvor der er regler, der virker unødigt bøvlede og spænder ben.
  • Når der er skabt et overblik over, hvor de unødigt bøvlede regler gemmer sig, vil et større arbejde med at få kigget nærmere på reglerne og rydde op, gå i gang.
Powered by Labrador CMS