Fiskerikommissionen fremrykkes til 1. oktober 2023

Arkivfoto
Arkivfoto

Der er brug for fornyet dialog og en samlet vision for et bæredygtigt fiskeri i Danmark. Derfor er Fiskerikommissionens arbejde fremrykket til d. 1. oktober 2023, ligesom den tidsbegrænsede kystfiskerordning i 2023 forlænges, mens et eventuelt trawlforbud i Bælthavet er blevet udskudt.

Publisert Sist oppdatert

Fiskerierhvervet står over for en række udfordringer. Havmiljøet er presset, og i mange farvande er der færre fisk, hvilket er afspejlet i fiskekvoternes størrelse. Det gør, at nogle fiskere har udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen. Dansk fiskeri står med andre ord i en opbrudstid.

Derfor har den nye SVM-regering i regeringsgrundlaget valgt at fremrykke den nye Fiskerikommissions deadline til den 1. oktober 2023 for rettidigt at kunne foretage de relevante ændringer. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Der er brug for en fornyet dialog og en samlet vision for et bæredygtigt fiskeri. Så dansk fiskeri både tager hensyn til miljø, økonomi og muligheden for at fastholde og udvikle arbejdspladser i de danske landdistrikter.

Regeringen har i den forbindelse valgt at forlænge den åbne kystfiskerordning et år, så den løber 2023 ud. Det gøres for, at den tidsbegrænsede kystfiskerordning også kan blive tænkt ind i Fiskerikommissionens arbejde. Helt konkret betyder det, at de fiskere, der ønsker at benytte sig af ordningen i 2023, skal søge inden den 7. januar 2023.

Endelig har regeringen i regeringsgrundslaget besluttet at udskyde beslutningen om et eventuelt trawlforbud i Bælthavet. Det skyldes, at regeringen ønsker at have en samlet dialog til efteråret om dansk erhvervsfiskeri, hvori udfordringer ved et trawlforbud også skal indgå.

”En af de vigtigste opgaver, der ligger på mit bord, er arbejdet med at fremtidssikre dansk fiskeri. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at tage en samlet diskussion om, hvordan vi udvikler et erhverv, som er meget presset lige nu, samtidig med, at vi tager hensyn til havmiljøet og vores fiskebestande. Det skal ske på baggrund af Fiskerikommissionens arbejde, som fremrykkes til den 1. oktober 2023. Det er vigtigt, at vi sikrer, at fiskerihvervet ikke afvikles, men udvikles i en bæredygtig retning i både økonomisk og miljømæssig forstand,” siger den nytiltrådte fiskeriminister Jacob Jensen (V).

Kilde: Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Powered by Labrador CMS