7,7 millioner skal fremme bæredygtige fiskeri- og akvakulturerhverv

Fiskeristyrelsen har åbnet for en tilskudsordning, der skal fremme producentorganisationernes arbejde for et bæredygtigt fiskeri- og akvakulturerhverv.

Publisert

De danske producentorganisationer inden for fiskeri og akvakultur spiller en vigtig rolle i implementeringen af EU’s fælles fiskeripolitik, og derfor åbner Fiskeristyrelsen nu for ansøgning om tilskud til at gennemføre aktiviteter, der skal bidrage til blandt andet bæredygtighed og en forbedret økonomi indenfor fiskeri og akvakultur. Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. I alt er der 7,7 millioner kroner i puljen for 2024.

Producentorganisationerne inden for fiskeri og akvakultur udarbejder hvert år en plan, der blandt andet beskriver, hvordan de vil forbedre mulighederne for deres medlemmers afsætning af fisk og skaldyr.

Producentorganisationerne kan søge om tilskud til at gennemføre aktiviteter i deres planer, eksempelvis til fremme af beskæftigelsen i fiskeriet og akvakulturerhvervet, fremme af bæredygtigt fiskeri og bæredygtige akvakulturaktiviteter, samarbejde med andre europæiske producentorganisationer samt oplysningskampagner.

Det er tredje gang, tilskudsordningen åbner som en del af det danske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturprogram, som er medfinansieret af Den Europæiske Hav-, Fiskeri- og Akvakulturfond (EHFAF).

Powered by Labrador CMS