Stafetten:

Tommel op til din besindige folketingsmand

Morten_Rosendahl. Foto Advokatfirmaet Kirk Larsen & Ascanius
Morten Rosendahl.

Efter at landet nu som noget helt nyt har fået en ny regering hen over midten, skal fra mig lyde en opfordring til, at der fra fiskerne gives opbakning de borgerlige politikere, som har haft modet til at gå ind i et sådant projekt.

Publisert Sist oppdatert

Om Stafetten

Stafetten er en løbende blog fra magasinet FiskerBladet, hvor vi giver ordet til en gæsteskribent, som får lov til at sætte fokus på noget, som rører dem og fiskeriet.

Indlægget er et udtryk for skribentens personlige holdning.

Et af fiskeriets største problemer er konstante nye stramninger og reguleringer. Jeg har arbejdet med dansk fiskeri i snart 30 år og har i mange år undret mig over, at lovgivere kunne blive ved med at stramme erhvervets udfoldelsesmuligheder. Det er dog nu en del år siden tvivlen forsvandt. Stramningerne kan sagtens blive ved.

Nedlukningen af det danske minkerhverv var en grund til bekymring. Dansk fiskeri kan sagtens blive et lignende offer i en uheldig kombination af vanvittig miljø- og måske energipolitik. Lukning af fiskeri i store områder og forbud mod brug af redskaber, som har været brugt i 100 år, står lige for at blive gennemført.

De i forhold til fiskeriet mest tossede politikere findes helt åbenlyst hos Enhedslisten, SF og Alternativet. Den sidste regeringsperiode har vist, at Socialdemokratiet og De Radikale desværre er klar til at give køb på sund fornuft og lade de ekstreme synspunkter fra den fløj blive til virkelighed. Dansk Folkepartis ageren fra 2015 – 2018 i forhold til fiskeriet, og de ulykker det første med sig, er der vist sent nogle i erhvervet, der glemmer.

Overivrige politikere findes i alle partier. Journalister og Red Verden-foreningerne bringer selv de mindste sager op, ringer rundt til politikerne.. Hvem vil gerne på TV? Ja, det skal jo være én, som kan melde markant og klart ud. Dén, der forlanger indgreb og stramninger straks, får også de dyrebare minutter i nyhederne. Er der én med benene på jorden, som maner til ro og eftertanke.. ja, så kommer han ikke på. Ministeren skal gerne kunne stikke med endnu hårdere krav og betingelser, ellers er han jo et handlingslammet skvat.

Seneste eksempel er den gentagne fokus på hollandske bomtrawlere i Skagerrak. Resultatet er udmeldinger om nye stramninger og særligt øget straf, men der kan altså ikke lægges et filter ind, så danske fiskere ikke rammes af de stramninger. Er der problemer, må og kan de søges løst med andre midler end øget straf og stramninger. Erhvervet kan ikke bære mere.

Ønsker man at støtte og hjælpe fiskerierhvervet, er der brug for sund fornuft og særligt nogle, der kan og tør stille sig op imod de populære råb om nedlukning af fiskeri og øget straf.

Der er heldigvis blevet genvalgt en del politikere til Folketinget, som er styret af sund fornuft, og har både kendskab til og forståelse for erhvervsfiskeri anno 2023. Flere af dem, vi kender, har fået store poster og sidder med i eller meget tæt på regeringen. Selv den nye fødevare- og fiskeriminister Jacob Jensen vurderer jeg som besindig, selvom han ikke er fra Vestjylland – men Vestsjælland.

Jeg vil gerne opfordre de enkelte fiskere og folk omkring erhvervet til at bakke op om disse kendte og fornuftige folk fra de gamle partier. De får næppe lempet vilkårene for fiskeriet, men vigtigst er også at få stoppet den kurs mod yderligere lukning af dansk fiskeri, som blev stukket ud af den forrige regering.

Fald ikke for fristelsen til at støtte de, der på den anden fløj har ekstreme og populære synspunkter på skat, udlændinge m.v. og vær selv den besindige, når kollegaer farer ud og kritiserer de folk på tinge, som vi ved forstår og er klar til at hjælpe, når fiskeriets organisationer beder om det.

Opbakning er ikke kun at stemme på de rigtige ved et valg eller at være aktiv i et parti. Det er også at møde op, når politikerne kommer ud til møder, og særligt at følge de rigtige folk på Facebook og give positive kommentarer og et like.

Tommel op herfra til de besindige og regeringsdeltagende borgerlige folketingsmedlemmer.

Powered by Labrador CMS