Sjældent havfund på nordjysk strand

Skildpadden blev fundet på Slettestrand den 23. december 2023.

For kun sjette gang siden 1971 er en skildpadde - formentlig en uægte karette - blevet fundet på Slettestrand i Nordjylland. Herefter blev det døde dyr indleveret til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Publisert

Det var et fund udover det sædvanlige, da en mor en hendes søn den 23. december sidste år stødte på en død skildpadde under en gåtur på Slettestrand i Nordjylland.

Dyret, der blev indleveret til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals, ser nemlig ud til at være af arten uægte karette, som kun er blevet observeret seks gange i Danmark, siden optællingen startede i 1971. Det skriver museet i et opslag på det sociale medie Facebook.

Med en længde på cirka 30 centimeter er der tale om en ung skildpadde.

Den cirka 30 centimeter lange skildpadde blev for få dage siden afhentet af Statens Naturhistoriske Museum, som nu vil forsøge at kigge nærmere på blandt andet genetisk information, der måske kan afsløre dyrets præcise oprindelse.

Det er nemlig uvist, hvorfra skildpadden kommer, men ifølge Nordsøen Oceanarium er det mest sandsynlige, at den er drevet med Golfstrømmen hele vejen fra USA’s østkyst og er skyllet i land under en storm. Det hænder nemlig at arten skyller i land på de britiske øer og enkelte dyr svømmer hele vejen nord om Scotland og ind i Nordsøen hvor de kan ende på danske strande.

Powered by Labrador CMS