Fiskeristyrelsen henter ny direktør i Skattestyrelsen

Kenneth Joensen. Foto: Skattestyrelsen
Kenneth Joensen.

Kenneth Joensen tiltræder den 1. januar 2024 som ny styrelsesdirektør i Fiskeristyrelsen. Han erstatter Nanna Møller, som er blevet direktør i Trafikstyrelsen.

Publisert Sist oppdatert

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har fundet afløseren til den afgående direktør for Fiskeristyrelsen, Nanna Møller. Fra 1. januar 2024 bliver det ledige sæde nemlig overtaget at Kenneth Joensen. Det oplyser ministeriet i en pressemeddelelse.

Kenneth Joensen kommer fra en stilling som fagdirektør i Skattestyrelsen, hvor han har været leder af direktørområdet Selskab med cirka 950 medarbejdere. Han har derudover i perioden 2015-2018 været juridisk direktør i Finans Danmark.

“Jeg er meget glad for, at Kenneth Joensen har takket ja til at blive Fiskeristyrelsens nye direktør. Fiskeriet er et af de ældste erhverv i Danmark, som i øjeblikket står i en opbrudstid med færre kvoter og faldende fiskebestande i vores farevande. Samtidigt arbejder Fiskerikommissionen i øjeblikket på anbefalinger til fremtidens fiskeri. Så der er nok at tage fat på, og jeg er sikker på, at Kenneth er den rette til at videreføre og styrke det vigtige arbejde, som styrelsen skal levere hver eneste dag,” lyder det fra fiskeriminister Jacob Jensen (V).

Går fra borde efter seks år: Fiskeristyrelsen skal have ny direktør

Hovedpersonen selv glæder sig over udsigten til at arbejde tæt med udviklingen af dansk fiskeri.

“Jeg kender fiskeriet som et både stolt og traditionsrigt erhverv. Lige nu befinder fiskeriet sig i en tid, hvor særligt Brexit og færre kvoter har gjort det vanskeligere for mange. Men det er også en tid med muligheder for dansk fiskeri, og jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for Fiskeristyrelsen, for sammen med styrelsens mange dedikerede medarbejdere at løse de vigtige opgaver, der venter forude. Ikke mindst, når vi inden længe modtager Fiskerikommissionens anbefalinger til fremtidens fiskeri. Fiskeristyrelsen har gennemgået en stor og vigtig udvikling de seneste år, og jeg vil gøre mit allerbedste for at fortsætte den kurs, hvor også dialogen med erhvervets mange interessenter vil være i højsædet,” siger Kenneth Joensen selv.

Powered by Labrador CMS